Finland

Poika söi käsidesiä koulussa Porvoossa – ambulanssi ja poliisi paikalle

Poika söi käsidesiä koulussa Porvoossa – ambulanssi ja poliisi paikalle

Porvoolaisessa Linnajoen koulussa koettiin maanantaina välikohtaus, jonka vuoksi paikalla joutui käymään sekä ambulanssi että poliisi.

Käsidesiä joutui kouluruoan mukana pojan suuhun.­

Porvoon kaupungin julkaiseman tiedotteen mukaan yksi oppilas päätyi koulupäivän yhteydessä syömään käsidesiä. Tilanteen kerrotaan saaneen alkunsa oppilaiden välisestä tilanteesta.

Asian käytyä ilmi paikalle kutsuttiin välittömästi ambulanssi. Ambulanssihenkilökunta tutki oppilaan, joka sai jatkaa koulupäivää normaalisti. Myös poliisi kävi paikalla.

Porvoon kaupungin koulutusjohtaja Jari Kettunen on kertonut MTV Uutisille, että joukko seitsemäsluokkalaisia poikia oli roiskinut toisiinsa käsidesiä koulun ruokalassa, mikä johti siihen, että yksi oppilaista päätyi syömään pienen määrän käsidesiä ruoka-annoksensa mukana.

Koulutusjohtaja toteaa MTV Uutisille, ettei kyse ole ollut rajusta kiusaamistilanteesta, eikä käsidesiä syönyttä poikaa haluttu tahallisesti myrkyttää.

– Emme kuitenkaan missään nimessä tahdo väheksyä tätä tapausta. Näin ei saa tehdä, vaikka kyseessä olisikin jonkinlainen leikkimieliseksi tarkoitettu oppilaiden välinen kisailutilanne. On huolestuttava ilmiö, jos nuoret leikkivät tällaisella aineella, Kettunen sanoo MTV Uutisille.

– Oppilaiden väliset kahinat ja leikkimielisetkin kinastelut käsitellään kouluissa puhuttelemalla kaikki osapuolet ja olemalla yhteydessä kaikkien vanhempiin. Näin on myös tehty tässä tapauksessa. Kouluissa on viikoittain erilaisia tilanteita, jotka vaativat aikuisten puuttumista, Kettunen toteaa Porvoon kaupungin tiedotteessa.

– Haluamme tässä yhteydessä vielä muistuttaa, että käsidesi on myrkyllinen aine, jota ei saa missään tapauksessa maistaa. Koronatilanteen vuoksi käsihygienia on ensisijaisen tärkeää, kuten myös kasvomaskien käyttö ja turvavälien pitäminen.

Koronatilanteen vuoksi käsidesiä on tarjolla kaikissa kouluissa.

Football news:

Gasperini about the Beginning of: He has good technique, but Atalanta needs sharpness in attack. I am sure he will give it to us
The first player bought for cryptocurrency was ex-forward Castilla Barral
Playing on artificial turf is not football. Koeman before the game with Cornell of the 3rd division
The Premier League voted to introduce two substitutions due to concussions
Klopp on 0:0 with Manchester United: Not a disaster, not ideal. There are a lot of good things in the Liverpool game, but no one cares
Ronald Koeman: I hope Messi's suspension will be reduced. I think there is something to challenge
Arsenal have terminated their contract with Sokratis