Finland

Poliisi | Oulussa SPR:n myymälästä löytynyt käsikranaatti osoittautui vaarattomaksi: kranaatti ei sisältänyt räjähdeainetta, ja sen sytytin oli rikottu

Suomen Punaisen Ristin (SPR) Oulun Kontti -myymälästä löytyi lauantaina myyntiin tuotujen tavaroiden joukosta käsikranaatti.

Rakennus evakuoitiin päivällä, ja Puolustusvoimat saapui noutamaan käsikranaatin. Kranaatti oli tuotu liikkeeseen lahjoitustavaroiden joukossa, ja se on saattanut olla pitkäänkin lahjoitettujen esineiden joukossa.

Kranaatti vietiin tarkistettavaksi turvalliseen paikkaan, ja se osoittautui lopulta vaarattomaksi. Oulun poliisi kertoi Twitterissä, että käsikranaatti ei sisältänyt räjähdeainetta ja sen sytytin oli rikottu.

Tyrnäväntiellä sijaitseva Oulun Kontti on SPR:n myymälä, joka lahjoitettuja tavaroita myymällä tuottaa varoja Punaisen Ristin avustustyöhön.

SPR:n Kontti-ketjun myymälätoiminnan johtaja Leevi Heimonen kertoo STT:lle, että käsikranaatti oli tullut Oulun Kontti-myymälään tavallisena myyntiin tuotuna lahjoituksena.

”Saimme aiemmin tänään tietää asiasta ja myymälän sulkemisesta. Tämän syynä oli saamamme lahjoitusesine, joka on todennäköisesti vanha sotamuisto tai vastaava”, Heimonen tarkentaa.

”Seuraamme ja toimimme poliisin tutkinnan mukaisesti, emmekä voi valitettavasti vielä kommentoida tarkemmin kranaatin löytymistä”, hän sanoo.

Football news:

Juventus wanted to sign defender Akieme, but Barcelona refused
Lazio has agreed with Mayoral and will offer real 15 million euros
In Romania, a special champion: everything was decided in the match, the format of which was chosen 3 hours before the whistle
Danny rose: I was stopped by the police last week: is This a stolen car? Where did you get it?. And this happens regularly
Barcelona refused to sell for 60 million euros Trinca u, bought from Braga for 31 million. The club count on him
Chelsea will compete with Everton for Regilon. Real Madrid is ready to sell him
Espanyol asked La Liga to cancel the flight. The Catalans have been in the relegation zone since the fifth round