Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Poliisi pidätti yli 2 000 miestä Intiassa laittomien lapsi­avioliittojen takia

Pidätykset tehtiin Assamin osavaltiossa, jossa suuri osa lapsiavioliitoista jää raportoimatta.

Pidätettyjen miesten omaiset osoittivat mieltään Assamin Morigaonissa lauantaina. Kuva:  Biju Boro / AFP / Lehtikuva

Intian koillisosassa sijaitsevassa Assamin osavaltiossa poliisi on pidättänyt yli 2 000 miestä laittomien lapsiavioliittojen takia, kertoo uutistoimisto AP.

Pidätettyjen joukossa oli yli 50 hindu- ja muslimipappia, joiden epäillään vihkineen alaikäisiä tyttöjä avioliittoon. Intiassa alaikäraja avioliittoon astumiselle on miesten kohdalla 21 ja naisten 18 vuotta. Muun muassa köyhyyden vuoksi maassa kuitenkin solmitaan lapsiavioliittoja.

Intian parlamentti on käsittelemässä lainsäädäntöä, joka nostaisi naisten ikärajan samalle tasolle miesten kanssa. Laki voisi Intian naisten ja lasten asioista vastaavan ministerin Smriti Iranin mukaan turvata sen, että tytöt voisivat käydä koulussa ja saavuttaa taloudellisen itsenäisyyden.

Noin 35 miljoonan ihmisen Assamin osavaltiossa suuri osa lapsiavioliitoista jää raportoimatta.

Jotkin nuoret naiset osoittivat mieltään aviomiestensä pidätyksiä vastaan perjantaina.

– Kipuilimme ja tulimme vain jotenkuten toimeen. Mutta olimme onnellisia yhdessä. Kuka nyt aikoo huolehtia toimeentulosta, kun mieheni on pidätetty? yksi naisista kysyi.

Paikallinen poliisijohtaja Gyanendra Pratap Singh kertoi, että lapsiavioliitot ovat yksi syy osavaltion korkeisiin äiti- ja imeväiskuolleisuuslukuihin.