Finland

Poliisi selvittää, onko Kotkassa tapahtuneessa putkakuolemassa syytä epäillä rikosta – voi kestää jopa useita kuukausia

Noin 30-vuotias mies löytyi kuolleena putkasta Kotkassa syyskuun alkupuolella.

Kotkan poliisiaseman ulko-ovet

Noin 30-vuotias mies kuoli Kotkan poliisiaseman putkassa syyskuun alkupuolella.Antti-Jussi Korhonen / Yle

Itä-Suomen poliisilaitos on aloittanut tutkinnan siitä, onko Kotkan poliisivankilassa kuolleen miehen tapauksessa syytä epäillä rikosta.

Noin 30-vuotias mies kuoli putkaan Kotkan poliisiasemalla syyskuun alkupuolella. Poliisi tiedotti asiasta viime viikon maanantaina.

Poliisin mukaan mies oli otettu kiinni Kotkassa lauantaina-iltapäivänä 5. syyskuuta, koska mies oli käyttäytynyt uhkaavasti. Mies oli viety Kotkan poliisiasemalle päihtyneiden tiloihin, josta hänet oli myöhemmin löydetty kuolleena.

Kotkan poliisiasema on Kaakkois-Suomen poliisin aluetta. Tapahtumien tutkinta siirrettiin paikalliselta poliisilaitokselta Itä-Suomen poliisilaitokselle.

Selvittely vie jopa kuukausia

Tutkinnanjohtajana toimivan kihlakunnansyyttäjän Yrjö Pulkkisen mukaan tapauksen selvittelyssä voi kulua aikaa jopa useita kuukausia.

– Selvitämme, onko syytä epäillä, että joku poliiseista olisi menetellyt virheellisesti, Yrjö Pulkkinen sanoo.

Tämän jälkeen poliisi ratkaisee, aloittaako se tapauksesta esitutkinnan. Jos poliisi epäilee, että tapauksessa on tapahtunut rikos, esitutkinta alkaa.

Esitutkinnassa poliisi selvittää esimerkiksi sitä, onko rikos todella tapahtunut, missä ja miten se on tapahtunut ja ketä rikoksesta epäillään. Tämän jälkeen syyttäjä päättää, syytetäänkö tekijää rikoksesta.

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Kari Hyyryläinen kertoi viime viikolla, että poliisihenkilöstö on perehdytetty pitämään huolta poliisivankilassa olevista henkilöistä.

– Meillä on kameravalvonta ja vartija koko ajan poliisivankilassa. Kun henkilö otetaan poliisivankilaan, pyrimme varmistamaan, että asiat ovat kunnossa, Hyyryläinen sanoi.

Football news:

Jaka defeated Arsenal and Leicester did not create anything except the goal. We will try to take points from Manchester United
Pirlo about 1:1 with Verona: Juve do not need a slap in the face to Wake up and play intensely
Everton and Liverpool in the top 2 at the end of the round in the Premier League for the first time in 27 years
Arteta about 0:1 with Leicester: I Don't know why the hell our goal was canceled. It is difficult to create space when 10 people are sitting behind the ball line
Rodgers on 1-0 with Arsenal: Leicester deserved to win. Vardy is a world-class player
Juve without Ronaldo could not beat Verona and Crotone in Serie A
Vardy has scored 11 goals in 12 games against Arsenal in the Premier League. Only Rooney has more