Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Poliisi tutkii putkilukko­vyyhtiä Turussa – varkauksia useissa taloyhtiöissä

Turkulaisten taloyhtiöiden putkilukkoja on avattu, niin, että asiaan kuulumattomat ovat saaneet käsiinsä taloyhtiöiden avaimia ja päässeet taloyhtiöiden tiloihin. Lounais-Suomen poliisi tiedottaa epäilevänsä putkilukkoavainten väärinkäyttöä.

Putkilukot ovat seinään upotettuja, avaimella lukittuja säilytyslokeroita, joiden sisällä säilytetään avaimia. Avain tekniseen tilaan on yleensä putkilukon sisällä energiayhtiöitä varten ja yleisavain eri lukon takan palokuntaa varten.

Aiemmin tänä vuonna poliisi sai tiedon, että paikallisen energiayhtiön putkilukkoavain oli mahdollisesti anastettu tai kopioitu. Sen jälkeen poliisille on ilmoitettu kuudesta Turun seudulla tapahtuneesta tapauksesta, jossa jonkun epäillään anastaneen sekä putkilukon takana olevan avaimen että koko putkilukon. Kokonaisina varastettuja putkilukkoja on voitu käyttää hyväksi avainten valmistamisessa.

Poliisille on ilmoitettu myös viidestä tapauksesta, jossa epäilleen jonkun tai joidenkin varastaneen omaisuutta taloyhtiöiden varastotiloista tai kellarikomeroista tällaisen avaimen avulla.

– Osassa näistä tapauksista on joko valvontakamerakuvan tai älyavaimen lokitietojen avulla saatu vahvistettua näyttö siitä, että rikokset olisi tehty putkilukoista anastettujen avainten avulla, kertoo ylikonstaapeli Juha Heino Lounais-Suomen poliisilaitokselta tiedotteessa.

Joissakin tapauksissa avaimen, jolla tiloihin on päästy, alkuperä ei ole tiedossa, eli se on voitu esimerkiksi löytää jostakin tai kopioida asukkaan avaimen avulla.

Poliisilla ei ole varmaa tietoa, onko putkilukkoihin päästy käsiksi juuri energiayhtiöstä varastetun avaimen avulla.