Helsingin pörssi jatkoi perjantaina iltapäivällä noususuunnassa Euroopan pääindeksien mukana.

Yleisindeksi oli 0,7 prosentin nousussa ja pörssin koko vaihdetuimpien kärki plussalla.

Kaupankäynti kiinteistöyhtiö Toivo Groupin osakkeella aloitettiin Helsingin pörssin First North -markkinapaikalla perjantaina, ja siitä tuli listan 50. yritys.

Annissa ylimerkitty yhtiö ampaisi odotetusti nousuun. Iltapäivällä osakkeella käytiin kauppaa noin 2,64 euron hintaan, kun merkintähinta oli 2,10 euroa.

Nousijoiden kärjessä olivat myös tulosohjeistustaan kohentanut Scanfil (+7,7 %), Dovre Group (+6,5%) ja Enersense (+3,9 %)

Enersense siirtyy First Northista pörssin päälistalle maanantaina.

Elektroniikan sopimusvalmistaja Scanfil kertoi nostavansa vuoden 2021 tulosohjeistustaan liikevaihdon ja oikaistun liikevoiton osalta. Syynä se kertoi olevan vahva asiakaskysyntä.

Uuden ohjeistuksen mukainen liikevaihto on 630–680 miljoonan euron välillä ja oikaistu liikevoitto 41–46 miljoonan euron välillä. Aiemmin Scanfil arvioi liikevaihdon olevan 600–640 miljoonaa euroa ja oikaistun liikevoiton 40–44 miljoonaa euroa.

Yhtiö kuitenkin varoittaa ohjeistukseen liittyvän epävarmuutta johtuen tiettyjen materiaalien, erityisesti puolijohteiden, saatavuudesta ja koronapandemian mahdollisista kielteisistä vaikutuksista kysyntään ja materiaalien hankintaketjuun.

Kovimmassa laskussa perjantaina olivat puolestaan viime päivät railakkaasti kallistunut Merus Power (-4,3 %) sekä tällä viikolla strateiansa päivittänyt Raisio (-3,8 %).

Nordea laski Raision suosituksen aikaisemmalta osta-tasolta pidä-tasolle. Inderes laski Raision tavoitehinnan 3,60 euroon aiemmasta 3,70 eurosta ja suosituksen myy-tasolle aikaisemmalta vähennä-tasolta.

Valmet kertoi merkittävästä sellu- ja kartonkiteknologiatoimituksesta Brasiliaan. Tilausten arvoja ei julkisteta, mutta vastaavien arvo on tavallisesti yhteensä yli 300 miljoonaa euroa.

Valmet oli iltapäivällä 1,3 prosentin nousussa.

Asiakas on Klabin, Brasilian suurin paperintuottaja ja pakkauspapereiden viejä.

Ravintolayhtiö NoHo (+1,6 %) puolestaan tiedotti uudistetun strategiansa yksityiskohdista.

Yhtiön tavoitteena on kasvaa Pohjois-Euroopan johtavaksi ravintolatoimijaksi ja saavuttaa noin 400 miljoonan euron liikevaihto sekä 10 prosentin liikevoittomarginaali vuoden 2024 aikana.

Yhtiö ei toistaiseksi anna tulosohjeistusta tälle vuodelle johtuen epävarmasta toimintaympäristöstä.

Eilen NoHo tiedotti liikevaihtonsa olleen toukokuussa noin 11 miljoonaa euroa ja operatiivisen kassavirtansa jäänen 1,6 miljoonaa pakkaselle. Samalla se arvioi kassavirtansa kääntyvän kesäkuun aikana positiiviseksi, kun Suomessa puretaan koronaan liittyviä rajoituksia.