Finland

Pörssi | Yhdysvaltojen markkinavalvoja maksoi ilmiantajalle ennätyspalkkion: 114 miljoonaa dollaria

Yhdysvaltojen markkinavalvoja maksoi ilmiantajalle ennätyspalkkion: 114 miljoonaa dollaria

Palkkio oli yli kaksinkertainen verrattuna edelliseen ennätykseen, joka myönnettiin myös tänä vuonna.

Yhdysvaltojen arvopaperimarkkinavalvoja SEC:n puheenjohtaja Jay Clayton on panostanut työssään ilmiantajien palkitsemisohjelman kehittämiseen.­

Yhdysvaltojen arvopaperimarkkinavalvoja SEC on maksanut 114 miljoonaa dollaria (96 miljoonaa euroa) nimettömälle ilmiantajalle, jonka antamat tiedot johtivat onnistuneeseen kurinpitotoimeen.

Ilmiantajalle maksettu palkkio on yli kaksinkertainen verrattuna edelliseen ennätykseen, joka myönnettiin tämän vuoden kesäkuussa.

114 miljoonan dollarin palkkio koostuu kahdesta osasta, koska SEC:n kurinpitotoimen lisäksi myös toinen Yhdysvaltojen viranomainen käynnisti kurinpitotoimet vihjeen ansiosta.

Lain mukaan SEC suojelee ilmiantajan henkilöllisyyttä. Virasto ei myöskään eritellyt tiedotteessaan sitä, minkä yrityksen väärinkäytöksistä ennätyspalkkio maksettiin.

SEC:n mukaan ilmiantajan toiminta tapauksessa oli poikkeuksellisen upeaa. Tämä oli yrittänyt kertoa huolistaan yhtiön sisällä toistuvasti huolimatta henkilökohtaisista ja ammatillisista vaikeuksista. Kun hän antoi tietonsa väärinkäytöksistä SEC:lle ja toiselle virastolle, ne olivat kriittisiä kurinpitotoimien onnistumiselle.

”Tämän päivän ennätyksellinen palkkio kertoo komission sitoumuksesta palkita ilmiantajia, jotka tarjoavat virastolle korkeatasoista tietoa”, sanoi SEC:n puheenjohtaja Jay Clayton tiedotteessa.

”Ilmiantajat ovat tärkeässä roolissa arvopaperimarkkinalakien valvonnassa ja olemme sitoutuneita tarjoamaan lisää rahaa ilmiantajille niin nopeasti ja tehokkaasti kuin mahdollista.”

SEC on myöntänyt noin 676 miljoonaa dollaria (570 miljoonaa euroa) 108 ilmiantajalle sen jälkeen, kun palkkioita alettiin jakaa vuonna 2012. Ilmiantajien palkkiot voivat vaihdella 10 prosentista jopa 30 prosenttiin rahallisista sanktioista, jotka väärinkäytösten tekijöiltä kerätään.

Football news:

Atalanta scored 2 goals for Liverpool in 4 minutes. The Reds missed out for the first time in this Champions League
Mike Tyson: Maradona was my hero and friend. We were compared. I will miss him
Lewandowski scored his 71st goal in the Champions League and shares third place with Raul. Ahead-Ronaldo and Messi
Vidal was removed for arguing with the referee in the game with Real Madrid. He received two yellow cards in a minute
Koke first played 100 games for Atletico in European competitions
Pep on Maradona: Saw the banner: it doesn't matter what you did with your life. It is important that made for our
Pep Guardiola: Manchester City have reached the knockout stages of the Champions League and can focus on other tournaments