Wall Street avasi perjantaina nousuun, mutta kääntyi teknologiasektorin johdolla pian laskuun.

Yleisindeksi S&P500 oli 0,4 prosentin laskussa, teknologiapainotteinen Nasdaq laski 1,3 prosenttia ja suuyrityksiä seuraava Dow Jones laski 0,2 prosenttia.

Sektoreista eniten nousivat kestokulutustavarat (+0,6%) ja materiaalit (+0,4). Laskussa olivat IT (-1,1) ja ei-välttämättömät hyödykkeet (-0,9%).

Yhdysvaltojen vaihdetuimmista osakkeista eniten laski kiinalainen mutta Wall Streetille listattu kyytipalveluyhtiö Didi. Yhtiö tiedotti tänään, että se lähtee New Yorkin pörssistä ja listautuu Hongkongin pörssiin. Taustalla on Kiinan kommunistihallinnon kiristyvät toimet Yhdysvaltoihin listautuneita teknologiayhtiöitä kohtaan.

Toisen kiinalaisen teknologiajätin eli* Alibaban osake laski Wall Streetillä 7,8 prosenttia avauksen jälkeen. Kiinalainen sähköautoyhtiö NIO romahti kymmenen prosenttia.

Koronakärsijöihin kuuluvien yhtiöiden osakkeet olivat lievässä nousussa. Delta Air Lines kallistui 1,2 prosentti ja risteily-yhtiö Carnival kolme prosenttia.

Yhdysvaltojen makrodata oli tänään kaksijakoista. Yhdysvaltojen maatalouden ulkopuoliset työpaikat kasvoivat marraskuussa 210 000 työpaikalla. Lukema alitti Bloombergin ekonomistiennusteen selvästi. Ennuste oli 550 000 uutta työpaikkaa, joten kehitystä voidaan pitää huonona. Toisaalta Yhdysvaltojen työttömyysaste laski alle odotusten 4,2 prosenttiin, joka on työllisyyden kehittymisen kannalta hyvä merkki. Ekonomistien ennuste oli 4,5 prosenttia.