Finland

Portugali | Portugalin presidentti Rebelo de Sousa jatkaa odotetusti toiselle kaudelle

Portugalin presidentti Rebelo de Sousa jatkaa odotetusti toiselle kaudelle

Keskustaoikeistolainen Rebelo de Sousa oli saamassa 61,6 prosenttia äänistä, kun äänet oli laskettu lähes kaikista vaalipiireistä.

Marcelo Rebelo de Sousa äänestyspaikalla Celorico de Baston kunnassa sunnuntaina 24. tammikuuta.­

Portugalin presidentti Marcelo Rebelo de Sousa valitaan toiselle kaudelle. Asia selviää medioiden ennusteista ja osittaisista tuloksista.

Keskustaoikeistolainen Rebelo de Sousa oli saamassa 61,6 prosenttia äänistä, kun äänet oli laskettu lähes kaikista vaalipiireistä.

Vaaleissa toiseksi suosituin ehdokas on todennäköisesti sosialistien Ana Gomes. Hän on saamassa 12,2 prosenttia äänistä. Gomesista seuraavana kisassa on äärioikeistolainen André Ventura, joka on saamassa 11,9 prosenttia äänistä.

Kansaa kehotettiin suuntaamaan uurnille tiukoista koronarajoituksista huolimatta. Portugalissa on kymmenen päivän ajan ollut voimassa järjestyksessään toinen kansallinen koronasulku edelleen nousevien tartunta- ja kuolinlukujen vuoksi.

Pääkaupunki Lissabonissa jonotettiin äänestyspaikkojen ulkopuolella turvavälein. Äänestäjät päästettiin yksitellen sisätiloihin äänestämään.

”Niille, jotka voivat ja haluavat äänestää, ylittäkää pelkonne”, Rebelo de Sousa sanoi käytyään äänestämässä.

Sunnuntai-iltapäivästä 35,4 prosenttia äänioikeutetuista oli käynyt uurnilla, mikä on vain hieman vähemmän kuin viisi vuotta sitten järjestetyissä vaaleissa.

Presidentin asema on Portugalissa pitkälti seremoniallinen.

Football news:

Cavani has returned to training and is likely to play against Crystal Palace
Fabio Capello, Juventus played Rugby against the Port. Only Ronaldo and Chiesa can make a difference in this squad
Neymar: I posted how I was recovering from my injury, and I didn't get any messages saying, Wow, what a professional. No
Ole Gunnar Solscher: The work of the judges is very difficult and without additional pressure. We have to make their decisions
Joan Laporta: I'm sure Messi won't stay at Barca if I don't win the election. He gives the club 30% of revenue
Trent had idolized Gerrard since he was a kid, and he was in a fairy tale: he got Steven's care and the captain's armband. The story of a great relationship
Hazard's recovery from the injury is delayed. He probably won't play against Atletico on March 7