Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Pyöräily | Helsingin kaupungin­hallitus siunasi Pohjois­baanan rakentamisen

Käpylästä Vantaan rajalle ulottuvat pyöräilyreitin hinnaksi arvioidaan 28,7 miljoonaa euroa. Pituutta Pohjoisbaanalla on noin yhdeksän kilometriä.

Pohjoisbaanasta on jo valmiina osuus, joka ulottuu Pasilan asemalta Käpylään. Kuva:  Rio Gandara / HS

Helsingin kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle Pohjoisbaanaksi kutsutun pyöräreitin yleissuunnitelman ja hankkeen toteuttamisen hyväksymistä.

Uuden reitin rakentamisen kustannusarvio on 28,7 miljoonaa euroa.

Pohjoisbaana kulkisi noin yhdeksän kilometrin matkan Käpylän asemalta Puistolaan Vantaan rajalle asti. Pohjoisbaanalla pyritään helpottamaan pyöräilyä, ja se osa Helsingin tavoitetta kasvaa kestävällä tavalla.

Pyöräliikenteen yhteydet Tikkurilan suunnasta kohti Helsingin keskustaa kulkevat nyt radan molemmin puolin. Pyöräilijöiden on hankala hahmottaa, että reitti jatkuu radan toisella puolen.

Siksi tuleva Pohjoisbaana on suunniteltu kulkemaan kokonaisuudessaan radan itäpuolella.

Jotkin nykyisistä pyörätieosuuksista ovat pyöräilijän kannalta toimivia, mutta toiset osat huonossa kunnossa.

Lisäksi reitillä on vaaranpaikkoja, joista pahimmat ovat lukuisat valo-ohjaamattomat risteämiset autoliikenteen kanssa.

Suurin osa Pohjoisbaanan reitistä toteutetaan kaksisuuntaisena leveänä pyörätienä, jonka tavoiteleveys on neljä metriä. Jalankulkijoille tulee selkeä oma väylänsä.

Uusia pyöräteitä on tulossa Taivaskallion kohdalle, Malminkaarelle ja Malminkaarelta Tapanilan asemalle. Baana toteutetaan pyöräkatuna Ratavallintiellä, Alankotiellä, Raidepolulla ja Kiitäjäntiellä.

Monessa paikassa rakentaminen tarkoittaa nykyisen pyörätien parantamista.

Matkan varrelle tarvitaan kolme uutta siltaa Vantaanjoen, Kehä I:n ja Tapanilan aseman alikulkuyhteyden yli. Kahdeksaa nykyistä siltaa reitin varrella levennetään tai uusitaan.

Suunniteltu linjaus. Kuva:  WSP