Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Qatar haluaa hakea nyt olympialaisia – nouseeko tämä seikka esteeksi?

Qatarin olympia-aikeista uutisoi Guardian.

Jalkapallon MM-kisat ovat ”sujuneet niin hyvin”, että Qatar on valmis hakemaan vuoden 2036 kesäolympialaisia, Guardian uutisoi.

Qatar on hakenut olympialaisia kolme kertaa aikaisemminkin, mutta tuloksetta. Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) on Guardianin mukaan kokenut edellisillä hakukerroilla, ettei maassa ole riittävää infrastruktuuria järjestää 10 500 urheilijan kisoja.

Qatar aikoo silti hakea kisoja ensisijaisesti yksin. Toinen vaihtoehto olisi Guardianin mukaan jaetut kisat rajanaapuri Saudi-Arabian kanssa.

Jos Qatarin hakemus menisi läpi, kisat pitäisi järjestää MM-kisojen tapaan syksyllä. Qatarin keskilämpötila nousee kesäisin noin 40 celsiusasteeseen.

Olympiajuhlan pystyttämiseen Persianlahden rannalla liittyy muitakin muttia.

KOK ei Guardianin mukaan hyväksy sellaista skenaariota, jossa sen sponsoreiden tuotteita vedettäisiin myynnistä kisojen ajaksi kuten jalkapallon MM-kisoissa tapahtui. Olutmerkki Budweiserin alkoholipitoisille tuotteille langettiin myyntikielto Qatarin kisastadioneilla vain paria päivää ennen turnausta.

Lue lisää: Huima kuva: Olutkiellosta syttyi ilmiriita MM-kisoissa

Qatarin maantieteelliset rajoitteet aiheuttaisivat nekin ongelmia. Esimerkiksi maastopyöräilytapahtumien järjestäminen olisi pulmallista, sillä Qatarin korkein kohta on vain noin 100 metriä merenpinnan yläpuolella.

Vuoden 2036 olympialaisten järjestäjä julkaistaan 2026. Hakemuksia odotetaan Qatarin lisäksi ainakin Intialta, Indonesialta ja Turkilta.