Finland

Radioarvostelu | Sävelaskelmerkkejä-sarjan viikon jaksossa on kiinnostava ja vähän käsitelty aihe: urheilun taustalla soitettava musiikki

Urheilu ja musiikki ovat erottamaton pari. Toki on olemassa myös hiljaisia urheilulajeja, kuten golf, mutta yritäpä kuvitella jääkiekkokatsomo ilman hehkutusmusiikkia.

Tästä huolimatta urheilu­musiikkia ei käsitellä mediassa yhtään liikaa. Se kuitataan vain osana fyysisen kulttuurin viihdenautintoa.

Tatu Tamminen ottaa tämän puutteen korjaamisen tosissaan. Sävelaskelmerkkejä-radiosarjan tämän viikon jaksossa on mukana sekä itsestäänselvyyksiä, ku­ten The White Stripesin Seven Nation Army, että todellisia har­vinaisuuksia, kuten Helsingfors Velocipedklubbs marsch 1800-luvulta.

Haastateltavana Tammisella on tällä kertaa urheilumusiikin tutkija Kaj Ahlsved, jonka kanssa puhutaan esimerkiksi suomalaisesta katsomokulttuurista.

Viih­dyttävän informatiivisessa sarjassa häiritsee ainoastaan etähaastatteluiden kammottava saundi, josta tuntuu koronan myötä tulleen median uusi normaali.

Sävelaskelmerkkejä, Radio 1 klo 11.00 ja Areena.

Football news:

Werder searches for talent using machine learning and predicts injuries from DNA
Langle about the match with Napoli: We have a very small advantage
Elvin Kerimov: in 2012, Utkin calls: I Read your text on Showsport, since September 1, you are fired
Willian is impressed with Arteta's desire to sign him to Arsenal, but has not yet decided where he will go
Adebayor on Ronaldo: real know what they lost by letting him go. These players appear once every 200 years
At 3 o'clock in the morning, Vasya wrote: Elvin, this is pathetic, monstrous. I am wildly disappointed. Kerimov on criticism from Utkin
Zidane is the best club coach in the world. He beat Klopp and Guardiola (L'équipe)