Finland

Radioarvostelu | Tulet leikityksi -dokumentissa haikaillaan entisaikojen hyveellisiä leikkejä

Hanna-Helena Kinnusen dokumentti on laadukas mutta särmätön.

Hanna-Helena Kinnusen hienosti äänitetyssä dokumentissa lapset leikkivät ja selittävät leikkejään, kun taas aikuiset muistelevat, että ennen nämäkin asiat olivat paremmin.

Lasten leikki-ikä on huomattavasti lyhentynyt, mistä varmasti on syytäkin olla huolissaan. Varsinkin pojilla urheilu ja digitaalinen pelaaminen ovat syrjäyttäneet ”puhtaan ja vapaan leikin”, kuten dokumentissa todetaan.

Tulet leikityksi on ammattitaidolla tehty dokumentti, mutta kovin ihanteellisen ja aikuismaisen näkökulman leikkimiseen se tarjoaa. Siinä pitäydytään entisten ja nykyisten kilttien tyttöjen kehittävissä leikeissä.

Hieman särmää olisivat tuoneet esimerkiksi muistelut niistä entisaikojen poikien ”puhtaista ja vapaista leikeistä”, jotka usein olivat hengenvaarallisia.

Tulet leikityksi, Radio 1 klo 18.00 ja Yle Areena.

Football news:

In Holland, they believe that racism is everywhere in Russia. I'm explaining: this is no longer the case. The only Russian in the championship of the Netherlands
Manchester United offered 30 million euros for Coulibaly. Napoli refused
Inter was offered to rent Jovic
Barcelona appealed to Juve about the exchange of Griezmann for Dybala (L'Equipe)
The FA has started checking because of the riots at the Euro final: The main thing is that such shameful scenes will never happen again
Justin Kluivert will move to Nice from Roma. The Romans will give him on loan with the right to buy out
Griezmann can put pressure on Barcelona so that his exchange to Atletico for Saul still takes place