Finland

Rahapolitiikka | Euroopan keskuspankki pitää ohjauskorot ennallaan

Euroopan keskuspankki pitää ohjauskorot ennallaan

Rahapolitiikasta päättävä neuvosto ilmoittaa myös, että hätärahoitus kestää vähintään ensi vuoden kesäkuun loppuun. Se tarkoittaa, että keskuspankki arvioi euroalueen talouden sekasorron kestävän vielä ainakin lähes vuoden ja vahinkojen korjaamisen olevan hidasta.

Euroopan keskuspankin päärakennus.­

Euroopan keskuspankin neuvosto ilmoittaa pitävänsä ohjauskorot ennallaan.

Rahapolitiikasta päättävä neuvosto ilmoittaa myös, että hätärahoitus kestää vähintään ensi vuoden kesäkuun loppuun. Se tarkoittaa, että keskuspankki arvioi euroalueen talouden sekasorron

Ohjauskorkojen pitäminen ennallaan merkitsee, että perusrahoitusoperaatioiden korko on edelleen 0,00 prosenttia, maksuvalmiusluoton korko 0,25 prosenttia ja pankkien talletuskorko –0,50 prosenttia. Pankkien negatiivinen talletuskorko tarkoittaa, että ne joutuvat maksamaan talletuksistaan keskuspankkiin.

Kesäkuussa keskuspankki päätti kasvattaa koronaviruspandemian takia aloittamansa hätärahoituksen 750 miljardista eurosta 1 350 miljardiin euroon.

Hätärahoituksessa se ostaa markkinoilta pääosin eurovaltioiden ja yritysten joukkolainoja. Vastikkeeksi myyjät eli pankit ja muut sijoittajat saavat keskuspankkirahaa, jonka turvin ne voivat lisätä muita sijoituksiaan ja lisätä lainanantoaan yrityksille ja kotitalouksille.

Pandemian takia aloitetun hätärahoituksen lisäksi keskuspankki jatkaa myös erillistä osto-ohjelmaansa, jossa se ostaa arvopapereita markkinoilta 20 miljardilla eurolla kuukaudessa.

Football news:

Zlatan is named player of the year in Sweden for the 12th time
Ronaldo scored the 70th goal in home matches of the Champions League, repeating the record of Messi
Brunu on the penalty given to rashford: it was important for Him to gain confidence. It doesn't matter who kicks if the team scores
De Ligt on 2:1 with Ferencvaros: Juventus needed to move the ball faster and act more assertively
The minges on debut for Barca: Very happy. I hope this is the beginning of something big and meaningful
You can ask in the locker room if you have the guts. Tuchel-journalist asked about the quality of the PSG game
Morata on 2:1 with Ferencvaros: it Seemed like a match 20 years ago. They played defensive football