Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Raiskaaja puri naisystäväänsä kasvoihin

27-vuotias perheenisä tuomittiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa raiskauksen lisäksi pahoinpitelystä.

Teot tapahtuivat vuosien 2017–2020 aikana. Teoissa oli oikeuden asiakirjojen perusteella kyse seksileikeistä tai -kokeiluista. Mies ja hänen uhrinsa olivat tekoaikaan parisuhteessa.

Mies oli seksin aikana muun muassa purrut uhria eri puolille vartaloa, mukaan lukien kasvoihin, mistä oli aiheutunut näkyviä jälkiä. Uhrin mukaan hänestä tuntui, kuin pala olisi lähtenyt irti.

Mies oli myös lyönyt ja kuristanut naista aiheuttaen tälle kipua ja mustelmia.

Nainen pelkäsi kuolevansa

Nainen oli antanut ainakin osin suostumuksensa tekoihin. Hän oli aluksi suostunut kuristamiseen, mutta mies oli mennyt sovittua pidemmälle, koska nainen oli ilmeisesti menettänyt tajunsa.

Naisen mukaan mies oli kuristamisen aikana sanonut, että hän pystyy elvyttämään, mikä oli säikäyttänyt hänet. Heti tapahtumien jälkeen nainen oli soittanut äidilleen, peläten kuolevansa.

Mies oli seksin aikana tehnyt myös muita asioita, joita nainen oli vastustellut valittaen kipua. Mies oli muun muassa raiskannut uhrinsa nyrkillä sekä pakottanut anaaliyhdyntään.

Oikeus katsoi, ettei yhteisymmärrystä ”kokeilujen” osalta ollut. Suurinta osaa haastehakemuksessa kuvatuista teoista mies ei osannut oikeudessa kommentoida lainkaan.

Ei varteenotettavaa epäilystä

Mies oli kertomansa mukaan käyttänyt tekoaikaan kohtuullisen rankasti alkoholia, minkä vuoksi hän oli usein sammunut pelisessioiden jälkeen tietokoneensa ääreen. Rankalla alkoholinkäytöllä saattoi oikeuden mukaan olla vaikutusta miehen muistikuviin tapahtumista.

Miehen puolelta todistajiksi nimetyt henkilöt eivät olleet havainneet miehen väkivaltaista käytöstä vaan kuvailivat uhria takertuvaksi. Todistajat eivät myöskään olleet havainneet miehen itse esiin tuomaa runsasta alkoholinkäyttöä. Oikeus katsoi, etteivät he olleet erityisen hyvin perillä pariskunnan perhe-elämästä.

Oikeus piti naisen kertomusta miehen toiminnasta uskottavana. Kertomus sai tukea myös osittain todistajilta, valokuvista sekä lääkärinlausunnoista. Oikeus katsoi, ettei miehen syyllisyydestä jäänyt varteenotettavaa epäilyä.

Mies tuomittiin raiskauksesta ja pahoinpitelystä 2 vuoden ja 6 kuukauden vankeusrangaistukseen. Tuomio ei ole lainvoimainen vaan siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Tuomitulla on taustallaan vanhempi lainvoimainen tuomio seksuaalirikoksesta. Mies oli tekoaikaan 19-vuotias. Tuomiolauselman perusteella hänet tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuonna 2014 puolentoista vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Iltalehti ei julkaise tuomitun miehen nimeä uhrin suojelemiseksi.