Finland

Rakentaminen | Hakaniemenrannassa ja Siltasaarenrannassa alkaa ensi viikolla rakennustyömaiden aika, joka jatkuu vuosia – Näin työmaat vaikuttavat alueen liikenteeseen

Asukkaille on luvassa pölyä ja melua mutta myös uusi Hakaniemensilta sekä iso uusi puisto Siltavuorenrannassa.

Laajasalon raitiotietä valmistelevat putkisiirrot ja maanrakennustyöt alkavat näkyä ensi viikolla Hakaniemenrannassa ja Siltavuorenrannassa. Työmaa-alue sijoittuu Hakaniemensillan molempiin päihin, mutta se vaikuttaa liikenteeseen ja pysäköintiin laajalla alueella.­

Helsingin Hakaniemenrannassa ja Siltasaarenrannassa alkaa ensi viikolla rakennustyömaiden aika, joka jatkuu vuosia.

Maanantaista lähtien molemmille puolille Siltavuorensalmea ilmaantuu rakennustyömaiden aitauksia, jotka muuttavat kulkureittejä. Työmaat ovat ensimmäinen askel Hakaniemestä Laajasaloon rakennettavasta raitiolinjasta.

Laajasalon raitiotieyhteys lykkää liikkeelle isoja putkisiirtoja ja maanrakennustöitä, jotka on saatava valmiiksi ennen kuin päästään mittaviin siltaurakoihin.

”Punaisia ja keltaisia työmaa-aitoja tulee sekä Hakaniemenrantaan että Pohjoisrantaan. Kruununhaan puoleinen työmaa perustetaan heti maanantaista lähtien. Hakaniemenrantaan työmaata rajataan keskiviikkona ja torstaina”, sanoo Hakaniemenrannan osaprojektin johtaja Aapo Urjanheimo rakennusyhtiö YIT:stä.

Hakaniemenrannassa liikenne ohjataan poikkeusreitille pysäköintialueen halki eli kymmeniä pysäköintipaikkoja poistuu käytöstä.

Työmaa laajenee urakan aikana siten, että noin sata pysäköintipaikkaa jää pois käytöstä. Hakaniemenrantaan on kaavoitettu uusia rakennuksia ja hotelli.

Siltavuorenrannassa Hakaniemensillan tuntumassa on poistumassa 70 pysäköintipaikkaa pysyvästi, koska siltaurakan jälkeen kaupunki rakentaa Kruununhaan puolelle uuden, nykyistä laajemman puistoalueen.

Kruunusiltojen verkkotilaisuudessa maanantaina etenkin Kruununhaan asukkaat kyselivät suunnittelijoilta, mistä saadaan korvaavat autopaikat. Suunnittelijoiden mukaan kaupunki on tehnyt valinnan puiston puolesta.

Työmaan vaikutusalue näkyy Siltavuorenrannan lisäksi Pohjoisrannassa ja Kirjatyöntekijänkadulla. Hakaniemensillan liikenteeseen urakka ei alkuvaiheessa vaikuta, mutta työmaan aikana rajoitetaan läpiajoa Pohjoisrannan kautta.

Työmaan eri vaiheissa voi olla tarvetta katkaista liikennettä väliaikaisesti. Työmaa aiheuttaa myös meteliä paalutusten vuoksi. Työmaan työaika on kello 7–18.

Maanrakennustöillä valmistellaan Laajasalon raitiolinjan lisäksi uuden Hakaniemensillan rakentamista vanhan sillan viereen. Huonokuntoinen betonisilta puretaan pois, kun uusi silta valmistuu arviolta vuonna 2024.

Urakan yhteydessä rakennetaan myös väliaikainen jalankulkusilta Hakaniemestä Merihakaan, sillä vanha Näkinsilta puretaan pois. Sen tilalle valmistuu uusi kävelysilta urakan loppuvaiheessa.

Hakaniemensillan, Näkinsillan, Merihaansillan ja Laajasalon raitiotien rakentaa allianssi, johon kuuluu kolmen suunnittelutoimiston lisäksi rakennusyhtiö YIT ja raideyhtiö NRC Group Finland.

Alkuvaiheessa allianssi toteuttaa Laajasalon raitiotien vain Hakaniemeen, koska keskustaan kaavailtu yhteys on herättänyt poliittisia ristiriitoja. Kokoomus on esittänyt, että linjan päätepysäkki voisi olla Rautatientorilla eikä Kaivokadulla.

Kaivokadulle on joka tapauksessa suunniteltu mittavaa remonttia, koska Asematunnelin päällä oleva kansirakenne pitäisi uusia.

Laajasalossakaan raideyhteyttä ei rakenneta aivan suunniteltuun mittaansa vaan väliaikainen päätepysäkki tulee Laajasalontielle.

Laajasalon raitiotien kahden suurimman sillan eli Kruunuvuorensillan ja Finkensillan urakkatarjoukset ovat nyt tarjousvertailussa. Projektinjohtaja Ville Alajoki ei kommentoi, kuinka monta tarjousta näistä Suomen oloissa mittavista silloista on saatu.

Tarjouskilpailu ratkennee alkukesästä, minkä jälkeen kaupunki tietää kokonaisurakan suuruuden.

Raitiovaunujen on määrä kulkea Laajasalon ja kantakaupungin väliä vuonna 2026.

Kruunusiltojen hinta tarkentuu

Kruunusillat-hankkeen alustava kustannusarvio vuonna 2016 oli 260 miljoonaa euroa.

Hankkeen toteuttajaksi valitun allianssin eli YIT:n, NRC Group Finlandin, suunnittelutoimistojen ja kaupungin arvio on, että summa olisi 350 miljoonaa euroa.

Hinta-arviota oli korottamassa etenkin Hakaniemen ja Kaivokadun vaikea rakennusurakka. Allianssi ei ole ilmoittanut uutta hintaa nyt, kun Kaivokadun osuus ja noin kilometrin osuus Laajasalossa jäivät tässä vaiheessa urakan ulkopuolelle.

Kahden suurimman sillan eli Kruunuvuorensillan ja Finkensillan tarjouskilpailu on ratkaisuvaiheessa. Laajasalon raideyhteyden kokonaishinta selviää, kun siltaurakka ratkeaa.

Football news:

Man City have offered 100 million pounds for Kane and are ready to include their players in the deal. Tottenham vs
Fiorentina has agreed a contract with the coach of La Spezia Italiano
Marchisio said that all the players of the Italian national team should have taken a knee. He later added that there should be freedom of choice
England will do their hair like Foden if they win the Euro
Manchester United are ready to trade Pogba for Varane. Real Madrid want to sell the defender to sign Mbappe or Holand
The participation of Muller and Hummels in the match against Hungary is questionable due to knee injuries
Neuer will wear an LGBT armband for the match against Hungary