Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ranskalaislehti laski Lionel Messin yksityislentojen hiilijalanjäljen – parissa kuukaudessa älytön määrä matkoja

Ekologisuus ei ole PSG:n tai sen suurimpien tähtien ykkösarvo.

Lionel Messin omistama lentokone ei lepää hangaarissa. Kuva:  Lev Radin / ZUMA

Ranskalainen urheilulehti L’Equipe syyttää jalkapallotähti Lionel Messiä ilmastokriisistä. Sen mukaan Messin yksityiskoneella on hurjasteltu edellisten kolmen kuukauden aikana peräti 52 matkaa.

Ranskalaislehden laskelmien mukaan matkoista on kolmessa kuukaudessa koitunut yhden ihmisen 150 vuoden hiilidioksidipäästöt.

Paris Saint-Germainin hyökkääjän tiedetään lainaavan konetta usein perheensä ja lähipiirinsä käyttöön, joten valtava hiilijalanjälki ei ole yksin argentiinalaisen.

Arviolta yli 13 miljoonan euron arvoinen luksusjetti on räätälöity megatähden perheen tarpeisiin. Koneessa mahtuu matkustamaan 16 ihmistä tai yöpymään kahdeksan henkilöä. Lentokoneessa on keittiö ja kaksi kylpyhuonetta.

Lue lisää: Lionel Messin luksuskone lähti Helsingistä uuteen määränpäähän – tältä koneen matkustamossa näyttää

Ranskalaisjätti PSG on ollut tänä syksynä myrskyssä ekotekojensa – tai pikemmin niiden puutteen – takia. Syyskuun alussa joukkueen valmentaja Christophe Galtier vitsaili lentämisestä parin tunnin junamatkan päässä olevaan Nantesiin. Valmentajan vastaus sai hyökkääjätähti Kylian Mbappen purskahtamaan nauruun.

Yksityiskoneet ovat myös Mbappelle tuttuja. Hän poistui vuosi sitten syksyllä Suomesta pikavauhtia yksityiskoneella, kun Ranska oli käynyt kellistämässä Huuhkajat Helsingissä.

PSG:n supertähtikolmikko Neymar, Messi ja Mbappe (taustalla) ei säästä matkustusmukavuudessa. Kuva:  Jeff Pachoud / AFP

Myös Messin omistama kone on nähty Suomessa. 2017 Messi vieraili pikaisesti perheineen Kuusamossa. Viimeksi Messin kone kävi Helsinki-Vantaan lentokentällä tammikuussa. Argentiinalaistähti ei kuitenkaan itse ollut tuolloin käymässä Suomessa.

Lue lisää: Tämä Suomeen laskeutuneen Lionel Messin yksityis­koneen liikkeistä tiedetään – muistatko vielä tähden loman Kuusamossa?

Messi on palannut takaisin Pariisiin edustettuaan Argentiinaa Yhdysvalloissa pelatuissa maaotteluissa.

35-vuotias hyökkääjä latoi kaksi maalia sekä Hondurasia että Jamaikaa vastaan.