Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

”Ranskan Trumpina” tunnettu Eric Zemmour ilmoitti pyrkivänsä presidentiksi – jotta ”ranskalais­tyttöjen ei tarvitsisi sonnustautua pää­huiviin"

Zemmourin ehdokkuus voisi jopa hyödyttää Marine Le Peniä.

Oikeistolainen toimittaja ja kirjailija Eric Zemmour ilmoitti tiistaina asettuvansa ehdolle Ranskan presidentinvaaleissa ensi vuonna.

Zemmour ilmoitti aikomuksensa YouTube-videolla, jossa hän vastusti maahanmuuttoa ja julisti haluavansa pelastaa Ranskan rappiolta.

"Ranskan Trumpiksi" kutsuttu 63-vuotias Zemmour sanoi lähtevänsä presidenttikisaan, jotta "ranskalaistyttöjen ei tarvitsisi sonnustautua päähuiviin".

– Enää ei ole aika uudistaa Ranskaa, vaan pelastaa se. Siksi olen päättänyt asettua ehdolle presidentinvaaleissa, hän lausui videolla.

– Tunnette itsenne ulkomaalaisiksi omassa maassanne.

Ranskan presidentinvaalit järjestetään huhtikuussa. Vaaleissa Zemmour haastaisi laitaoikeistoa edustavan ehdokkaan, Marine Le Penin, sekä keskustaoikeiston ensi viikonloppuna valittavan ehdokkaan. Istuva presidentti Emmanuel Macron ei ole vielä kertonut aikeistaan pyrkiä jatkokaudelle.

Syys- ja lokakuussa tehtyjen mielipidekyselyjen mukaan Zemmour oli vahvin haastaja Macronille, jonka odotetaan myös asettuvan ehdolle toiseksi presidenttikaudeksi. Uutistoimisto AFP:n mukaan suosio on kuitenkin viime viikkoina hieman hiipunut, ja on myös veikattu, että Zemmourin ehdokkuus voisi jopa hyödyttää Le Peniä saamalla hänet vaikuttamaan maltillisemmalta ehdokkaalta.

Zemmourin suosiota on viime päivinä haitannut myös ranskalaisen viihdelehti Closerin väite, jonka mukaan Zemmourin 28-vuotias avustaja Sarah Knafo odottaisi hänelle lasta. Naimisissa oleva ja kolmen lapsen isä Zemmour ei tyrmännyt väitettä raskaudesta, vaan sanoi uutisen loukkaavan hänen yksityisyyttään.

Zemmourilla itsellään on algerianjuutalaiset juuret. Hän on kirjoittanut useita kirjoja Ranskan "islamilaisesta kolonisaatiosta", joissa hän tuomitsee maahanmuuton ja luonnehtii islaminuskoa ranskalaisiin arvoihin sopimattomaksi.

Hän on ehdottanut, että "Ranskaan sopeutumattomat" maahanmuuttajat palautettaisiin kotimaihinsa ja että ranskalaisia kiellettäisiin antamasta lapsilleen ulkomaalaisen kuuloisia etunimiä. Uutistoimisto AFP:n mukaan Zemmour on tuomittu kahdesti vihapuheesta.

Artikkeliin liittyviä aiheita