Petteri Kalliolan vastaukset tuomittiin laajasti. Hän itse laittoi ne väsymyksen, stressin ja kokemattomuuden piikkiin. Hanne Salonen / Eduskunta, Kuvakaappaus Ylen vaalikoneesta

Vaasan Kokoomus ry. tiedottaa, että sen hallitus on myöntänyt eron puolueen kuntavaaliehdokkaalle Petteri Kalliolalle. Syynä ovat Kalliolan antamat vastaukset Ylen vaalikoneeseen.

Kalliola oli kirjoittanut Ylen vaalikoneeseen rasistiseen tyyliin muun muassa, että köyhät, romanit ja tummaihoiset pitäisi rajata yhteen kaupunginosaan, ”niin tiedetään että missä asuvat”. Hän on pyytänyt vastauksiaan anteeksi vedoten kokemattomuuteen, stressiin ja väsymykseen.

Kalliola jätti eroanomuksensa Vaasan Kokoomukselle keskiviikkoiltapäivänä omien vaalikonevastaustensa vuoksi. Tiedotteen mukaan Kalliola haluaa näin ”kantaa vastuun omista sanomisistaan ja on pahoillaan tapahtumista”. Vaasan Kokoomus on myöntänyt eron.

Kalliola on kuitenkin edelleen ehdolla, koska lainsäädäntö ei mahdollista ehdokaslistojen muuttamista niiden jättämisen jälkeen. Puolueen ehdokaslista on jätetty 4.5. Kokoomuksen Vaasan Kunnallisjärjestö on kuitenkin päättänyt kokouksessaan, että Kalliolalta evätään vaalikonevastaustensa vuoksi näkyvyys kokoomuksen kuntavaalimainonnassa.

Vaasan Kokoomus ry ja Kokoomuksen Vaasan Kunnallisjärjestö ry ovat tiedotteen mukaan keskustelleet kuntavaaliehdokkaansa tilanteesta. Kokoomusyhdistykset korostavat, että Kalliolan vaalikonevastaukset eivät edusta millään tavalla Vaasan kokoomuslaisia tai kokoomusta. Tiedotteen mukaan kokoomuksen edustajat ja Kalliola ovat käyneet asiasta ”vakavat keskustelut”.