Finland

Ravivihje: Toto64 Gävle 29.10.2020

Gävlen Toto64-kierros tarjoaa iltaraveiksi poikkeuksellisen tasokkaan kattauksen, jossa on myös erityistä suomalaislatausta Elian Webin (T64-3) palatessa pieneltä hengähdystauolta takaisin kaviourille. Suur-Hollolan sankarin lähtö juostaan aikataulun mukaan klo 21.14.

Katja Melkon treenattavaan luotetaan IS-vihjesysteemeissä, jossa huippuruuna toimii Åsrud Viljan (T64-6) ohella tukipilarina. Pienemmässä systeemissä varmana on myös Prins C.K. (T64-1).

Maistuvia merkkejä kierrokselle ovat muun muassa Mjölner Rönner (T64-2), Lotusathena (T64-5) ja Thess Vilja (T64-4).

Toto64-kierroksen peliaika päättyy normaaliin tapaan lähdön neljä starttiin eli noin klo 20.30.

Toto64-1

Avauskohteen pakka sekoittui oleellisesti jättisuosikki ja alkuperäisen varman 14 Tekno Jervenin jäätyä puolenpäivän aikaan pois.

7 Prins C.K. on kyvykäs ja samalla kovin epävarma tapaus. Oleellisen kertoo, että yli 50 voittoprosentilla operoiva ori on kokenut ravia polkiessaan urallaan tappion vain kolme kertaa. Kahden hylkystartin jälkeen 6-vuotiaalla oli vaihteeksi ravipäivä Solängetissa ja 1500 metriä ennen maalia edennyt edennyt ori voitti todella helposti. Jos ravi maittaa tänäänkin, niin Jan-Olov Perssonin suojatti on tässä porukassa lähellä jatkaa voittokannassa. Pienempään lappuun Prins C.K. jääkin varmaksi, suurempaan pari varmistusta laukkariskin takia.

Kovimmalta haastajalta vaikuttava 4 Stjerne Tore on aamupäivän prosenteissa lähes yhtä paljon pelattu kuin Prins C.K., vaikka ainakin Solängetissä hävisi sille selvästi hyvästä reissusta huolimatta. 9 Önnes Grimnerilla on meininkinä ollut viime aikoina meininkiä joko laukka tai voitto. Väkivahvalle jyrälle stayer-matka on iso plussa.

Juoksunkulku: Jos Prins C.K. vain ravaa, niin se etenee alkumatkasta keulaan.

Pelijakauma: Tekno Jervenin poisjäännin myötä ”kuolleita” prosentteja on 56, joten pelijakaumasta on vaikea sanoa mitään vihjeen kirjoitushetkellä.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 7

Suuri: 7, 4, 9


Toto64-2

Toisen kohteen kylmäveristen 3-vuotislähdön ideasuosikiksi nousee 1 Prinsen. Se vakuutti Bollnäsin voitossaan, jossa hallitsi keulasta näytöstyyliin 25,3-vauhtisen kirikierroksen päätteeksi. Viimeksi Bergsåkerissa ori ei olisi pärjännyt ilman loppukurvin laukkaakaan ja hevosen ravi ei ollut likikään niin jouhevaa kuin Bollnäsissä. On kuitenkin huomioitava, että tuo startti ajettiin eri balanssilla, kun vain takakengät riisuttiin. Ennakkoinfon mukaan nyt Ole Johan Östren suojatilta raapaistaan tänään Bollnäsin tavoin kaikki tossut pois ja takamatkan hevosille tuleekin hikinen iltapuhde mikäli meinaavat maililla Prinsenin tavoittaa.

5 Mjölner Rönnerin ja 8 Bäcklös Faronin kohtaamiset ovat menneet 3-0 jälkimmäisen hyväksi, mutta nyt osat voivat vaihtua. Niin olisi todennäköisesti käynyt jo Bergsåkerissa ilman Bäcklös Faronin kuskin Oskar Kylin Blomin loistavaa taktista neronleimausta ohittaa viimeisellä takasuoralla osa vastustajista sisäkautta. Birin viime startissa Bäcklös Faron juoksi toisessa ulkona takanaan Mjölner Rönner ja maalilinjan ne ylittivät kymmenyksen välein viidentenä ja kuudentena. Silloin orit lähtivät samalta viivalta, nyt Mjölner Rönner saa 20 metriä etumatkaa.

Kriteriumissa toiseksi sijoittunut Bäcklös Faron on Ruotsissa syntyneistä selvästi eniten tienannut 3-vuotias ja mainitussa Bergsåkerin voitossaan se pysäytti kellot hulppeaan tulokseen 24,4ke, joka on myös Ruotsin ennätys. Ennen sitä lahjakkuus meni Gävlen kakkossijaan päättyneessä startissa vieläkin kovempaa, 24,2ke. Meriitit ovat siis kovat, mutta maililla 40 metrin takamatkalta sillekin tulee kiire.

2 Nelson August on voittanut kaksi viimeistä starttiaan pitkien kirien päätteeksi, mutta nyt rima nousee tuntuvasti ja mailin matkakaan ei suosi enemmän vahvaa juntturaa, joten se jää varahevoseksi.

Juoksunkulku: Prinsen lähtee vetämään joukkoa tasaisen kovalla tempolla.

Pelijakauma: Mjölner Rönner (6%) on huikeassa tarjouksessa. Bäcklös Faronin (36%) ja Nelson Augustin (18%) pinnat tuntuvat turhan isoilta.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 1, 5, 8

Suuri: 1, 5, 8


Toto64-3

Kolmannessa kohteessa pitää ensimmäisenä huomioida kyseessä olevan volttilähtö. 7 Elian Web oli komean Suur-Hollola voittonsa jälkeen tasapaksumpi Rättvikin ja varsinkin Rommen kultadivareissa, ja ruuna saikin jäädä hetkeksi vetämään henkeä. Tässä tapauksessa pieni huili on varmastikin tehnyt pelkästään hyvää, sillä Elian Web juoksi yli puolitoista vuotta kilpaa ilman isompia taukoja. Katja Melkko ei tuo silmäteräänsä huonona radoille ja vastus on nyt perin arkinen verrattuna siihen missä Elian Web on tottunut juoksemaan.

Volttilähtöjä on uralla vähän, mutta se osaa lähteä lujaa myös tällä lähetystavalla ja juoksuradan paikalta Jorma Kontion ajokki on todennäköisin keulahevonen. Varsinkin sinne päästessään Elian Web on liki voittoa ja ruuna jääkin systeemien ensimmäiseksi tukipilariksi.

3 Ural on tulosrivistöään paremmassa iskussa, viimeksikin Gävlen kultadivarissa ori saattoi jäädä jopa voittovoimissaan pussiin johtavan taakse. Elokuun Rommen startissa se kukisti kuolemanpaikasta huolimatta Elian Webin, joka ei tosin enää tuossa startissa ollut lainkaan oma itsensä. Paljon ratkeaa lähtökiihdytyksessä, sillä jos Ural onnistuisi pääsemään keulaan, niin voimasuhteet tasoittuvat huomattavasti.

Jos suosikkikaksikon lisäksi ottaa enemmän merkkejä, niin Daniel Rédenin kovaluokkainen kaksikko 5 Hill Street & 11 Bucks To Burn ovat tietysti perusmerkkejä. Rankingissa niiden yläpuolelle nousee kuitenkin 10 Going For Gold Zaz. Ennakkoinfon mukaan 12-vuotiaalta veteraanilta otetaan tänään kaikki kengät pois ja viimeksi kyseisellä balanssilla juostessaan ori oli todella hyvä voittaessaan näyttävällä kirillä noteeraten hienon tuloksen 12,5ke.

Juoksunkulku: Elian Web nakkaa juoksuradalta keulaan ja vauhdinvaatijat lienevät vähissä.

Pelijakauma: Elian Web (46%) on oikein pelattu. Going For Gold Zazin (3%) prosentit ovat liian pienet.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 7

Suuri: 7


Toto64-4

Neljännessä kohteessa yhteen iskevät kylmäveritammat. 4 Sundbo Novalla ei ollut viimeksi Umåkerissa paras päivänsä, sillä loistoreissusta huolimatta se oli tasapaksu neljäs. Sitä ennen Skellefteåssa 5-vuotias teki elämänsä juoksun, kun alkuhaparointiensa jälkeen takajoukkoihin tippunut tamma kiri päätöstuhannen 23,1-kyytiä nousten voittotaistoon. Tänään kyytiin hyppää valmentajan jälkeen vaihteeksi Magnus A Djuse, jonka ajamana Sundbo Nova voitti hyvällä tyylillä molemmat syyskuun starttinsa.

Syyskuussa jäätävällä esityksellä Ruotsin tammojen mestaruuslähdön nimiinsä vieneellä 9 Silver Jossanilla ei ollut myöskään paras potkua otteissaan viime startissa Östersundissa. Peter Erikssonin ajokki sai tulla vetävissä selissä koko matkan, mutta ainakin sellainen kuva jäi, ettei suosikiksi pelattu tamma olisi pystynyt haastamaan kärkiparia ilman loppusuoran laukkaakaan. Pienempi systeemi yritetään selvittää edellä mainitulla kaksikolla.

Suomessakin tällä kaudella hurmaamassa käynyt 14 Granetta haastoi syyskuun alun Bollnäsin startissa jopa Åsrud Viljaa, mutta tuon jälkeen tamma ei ole ollut lainkaan oma itsensä. Kyvyiltään se lienee kuitenkin lähdön paras hevonen, eikä Jimmy Jonssonin ajokkia voi unohtaa peleistä.

12 Stjärnblomster on 6-vuoden iästä huolimatta ehtinyt juoksemaan yli miljoona kruunua rahaa ja pyöräyttämään varsankin. Tamma on parantanut startti startilta otteitaan välivuoden jälkeen, viimeksi Östersundissa se oli kivikovassa lähdössä sisäratareissun jälkeen vähintään asiallinen neljäs. 11 Alfie on hyvässä tikissä ja porukan raharuhtinas on kenties lähdön todennäköisin totohevonen, mutta voitontahtoa tammalla saisi olla lisää. Viimeisestä 35 startista sillä on vain yksi tolppa.

8 Thess Vilja oli viimeksi Solängetissa aiempaa huomattavasti parempi kirimällä ilmavalla tyylillä 23-vauhteja selvään voittoon. Vastus kovenee, mutta samanlaisena 5-vuotias pystyy pärjäämään tänäänkin.

Joakim Reiser marssittaa lähtöön neljä hevosta, niistä kupongille mahdutetaan kolme. 7 Klack Nova laukkasi viimeksi Gävlessä alussa ja toisessa kurvissa. Loppua tamma kiskoi kulisseissa hyvin ja tuli viimeiset 900 metriä alle 25-kyytejä. Sitä ennen Skellefteåssa se vaikutti menestyjältä laukatessaan johtavan rinnalta 250 metriä ennen maalia ja silloin Silver Jossankin olisi voinut kukistua.

3 Nygårds Hillevi osoitti Östersundissa piristymisen merkkejä. Koko matkan vetämättömissä selissä ollut tamma lopetti pirteästi saadessaan kiritilat 150 metriä ennen maalia. 1 Klack Tekla voi yksin paalulta lähtevänä vetää yllättävänkin pitkään.

Juoksunkulku: Klack Tekla lähtee vetämään porukkaa. Sundbo Nova ilmestyy varhaisessa vaiheessa rinnalle ja se voi prässätä itsensä keulaan asti.

Pelijakauma: Thess Vilja (1%) on huippumerkki.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 4, 9

Suuri: 4, 9, 14, 12, 11, 8, 7, 3, 1


Toto64-5

Myös lämminveritammojen kohtaaminen vaikuttaa lähdöltä, joka vaatii paljon rasteja.

Jatkuvasti luotettavaa työtä tekevä 7 Infinite Knight olisi muuten selvempi ykkösrankkaus, mutta viimeksi Gävlessä siltä puuttui paras terä. Hiljaa keulassa vetämään saaneelle tammalle tarjottiin voittoa, mutta se taipui yllättäen toiseksi. Toki kyse saattoi olla siitäkin, että hieman tasavauhtiselle hevoselle vauhti saattoi mennä reippaassa lopetuksessa jo liian kovaksi. Tähän kisaan on varmasti satsattu ja kuski paranee Rikard N Skoglundin hypätessä kyytiin. Juoksusta voi tulla seiskaradalta raskaanpuoleinen, mutta Infinite Knight kestää sen.

2 Lotusathena on viime sijoituksiaan paremmassa kunnossa. Viimeksi Rommessa se teki hyvän kirin kaukaa porukan perältä ja sitä ennen Hagmyrenin 75-lähdössä se joutui vetämään täydellä matkalla ensimmäisen kierroksen 12-vauhtia, joten lopun taipuminen oli ymmärrettävää. Oskar J Anderssonin suojatti on liukkaana lähtijänä todennäköisin keulahevonen ja nyt tuskin tulee samanlaista prässiä kuin Hagmyrenissa. Tänään tammalta riisutaan viime startista poiketen kengät pois ja jenkit lyödään perään.

5 Isa palasi Rättvikissä tasolleen yhden vaisumman startin jälkeen voittamalla keulasta helposti. Vaikka tulinen avaaja onkin kyseessä niin Lotusathenan ja 3 Global At Workin ohittaminen niiden ulkopuolelta on vaikeaa. 4 Gloria Sisun kauden avaustolppa roikkuu ilmassa. Sellainen oli jo lähellä Gävlessä tämän kisan karsinnassa syyskuun lopussa, kun se kiri aivan voittaneen 6 Jamaica Bokon rinnalle.

14 Elsa Mearas oli Bergsåkerissa johtavan takaa kesyhkö, mutta nyt siltä riisutaan jälleen kaikki kengät pois. Niin toimittiin viimeksi Skellefteåssa, jossa tamma leiskautti näyttävästi 75-lähdön voittoon. 11 Lisa S.E. kiri toissa kerralla Gävlessä johtavan takaa ohi keulassa juosseesta Infinite Knightista ja esitti pirteän loppuvedon myös viimeksi Bergsåkerissa. 12 Luna Nero Doc on hyvässä kunnossa ja nyt tammalta riisutaan vaihteeksi kaikki kengät pois, myös kuski vahvistuu Mats E Djusen ajaessa tänään.

Yhdeksäntenä merkkinä kuitille täysin pelaamattomaksi jäänyt 10 First Mel Hope, joka laukkasi alussa Solvallassa ja sisärataa pitkin edennyt tamma esitti varsin pirteän loppuvedon kiritilaa saadessaan.

Juoksunkulku: Tulinen avaus, kun ainakin radoilta 2,3,5 ja 6 ammutaan kovat piippuun. Lotusathena on todennäköisin keulahevonen. Infinite Knight etenee johtavan rinnalle. Toisen ja kolmannen rivin hevoset lähtevät varhain reissuun.

Pelijakauma: Infinite Knight (32%) on turhan iso suosikki. Lotusathena (5%) ja Gloria Sisu (3%) maistuvat.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 7, 2, 5, 4, 14, 11, 12, 6, 10

Suuri: 7, 2, 5, 4, 14, 11, 12, 6, 10


Toto64-6

Päätöskohteen avoin kylmäverilähtö on hienotasoinen koitos. 2 Åsrud Viljan mahtavasta kaudesta kertoo olennaisen, että heikoin sijoitus on ollut kolmas ja tuonkin ”erheen” selittää pussiinjäänti. Kuntokäyrä ei ainakaan laskusuuntaan ole lähtenyt syksynkään myötä ja norjalaishirmu on verrytellyt helpoissa lähdöissä kevyet voitot viime starteissaan. Sitä ennen Färjestadissa tamma hävisi vain Odd Heraklesille, joka ei ole nyt vastassa. Nopeana lähtijänä Rikard N Skoglundin ajokilla on hyvä sauma päästä tuulenhalkojaksi, ja kun pahimmilla haastajilla on omat kysymysmerkkinsä, niin Åsrud Vilja jää systeemien toiseksi läpivarmaksi.

9 Tangen Haap on kohonnut hienoon syysvireeseen ja se hakee jo neljättä peräkkäistä voittoaan. Toki vastassa ei ole ollut aivan Åsrud Viljan tasoisia hevosia ja ainakin ennakkoinfon mukaan Sedinin veljesten omistama ori menisi viime starteista poiketen kengät jalassa. Tangen Haap kukisti suosikin Bollnäsissä elokuussa, mutta silloin Åsrud Vilja jäi juuri Tangen Haapin taakse umpipussiin.

8 Ängsborken on huippukyvykäs 5-vuotias, joka on pitkän taukonsa jälkeen voittanut molemmat starttinsa helposti. Nyt kasiradalta juoksusta voi tulla liian vaikea Åsrud Viljan lyömiseen ja myös kuski Jimmy Jonssonin ennakkokommentit ovat lähtöradan takia varsin pessimistiset.

Jos lähtöön hakee jättiyllätystä, niin 10 Art Kjarvald voisi olla sellainen. Bergsåkerissa loppukurvissa keulasta laukannut ori kiri Skellefteåssa tulisesti loppumetrit ja aiemmin kiritilaa saadessaan se olisi hyvinkin voinut ohittaa Tangen Haapin.

Juoksunkulku: Åsrud Vilja pystyy torjumaan keulataistossa 4 U.R. Faxen.

Pelijakauma: Ei isompaa huomauttamista.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 2

Suuri: 2


IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 7
Toto64-2: 1, 5, 8
Toto64-3: 7
Toto64-4: 4, 9
Toto64-5: 7, 2, 5, 4, 14, 11, 12, 6, 10
Toto64-6: 2
Hinta: 5,40 €

Tästä kupongille:


Suuri


Toto64-1: 7, 4, 9
Toto64-2: 1, 5, 8
Toto64-3: 7
Toto64-4: 4, 9, 14, 12, 11, 8, 7, 3, 1
Toto64-5: 7, 2, 5, 4, 14, 11, 12, 6, 10
Toto64-6: 2
Hinta: 72,90 €

Tästä kupongille:Todennäköisyysarviot

Toto64-1
7 Prins C.K. 43%
4 Stjerne Tore 16%
9 Önnes Grimner 11%
3 Alvgrim 7%
11 G.G.Pugh 5%
5 Acksjökungen 4%
1 Klack Pansar 2%
2 Marino Rasken 2%
6 Kolar Vicken 2%
8 Justus N.A. 2%
10 Sundbo Rymling 2%
12 Smefaksen 2%
13 Svärting A.C. 2%

Toto64-2


1 Prinsen 33%
5 Mjölner Rönner 25%
8 Bäcklös Faron 25%
2 Nelson August 8%
4 Ängsbalder 3%
3 Järvsö Nord 2%
6 B.W.Bille 2%
7 Tallmons Wiking 2%

Toto64-3


7 Elian Web 44%
3 Ural 19%
10 Going for Gold Zaz 8%
11 Bucks to Burn 7%
5 Hill Street 6%
6 Charrua Forlan 4%
8 Queer Fish 4%
1 Västerbo Grosbois 3%
12 Nimbus C.D. 2%
9 Highspeed Call 1%
2 Ajlexes Cubano 1%
4 Evaluate 1%

Toto64-4


4 Sundbo Nova 19%
9 Silver Jossan 18%
14 Granetta 12%
12 Stjärnblomster 11%
11 Alfie 9%
8 Thess Vilja 8%
7 Klack Nova 6%
3 Nygårds Hillevi 4%
1 Klack Tekla 3%
5 Lill Brisa 2%
6 Alf Ann 2%
10 Linda Kavat 2%
13 Torpa Olea 2%
2 Ennos Cayenne 1%
15 Klack Vilja 1%

Toto64-5


7 Infinite Knight 16%
2 Lotusathena 14%
5 Isa 13%
4 Gloria Sisu 10%
14 Elsa Mearas 10%
11 Lisa S.E. 8%
12 Luna Nera Doc 7%
6 Jamaica Boko 6%
10 First Mel Hope 4,5%
9 Moon Zappa 4%
1 Ninepoints Lucky 3%
3 Global at Work 3%
8 Denali 0,5%
13 Avantis Red Witch 0,5%
15 Alvena Uni 0,5%

Toto64-6


2 Åsrud Vilja 55%
9 Tangen Haap 17%
8 Ängsborken 9%
6 Pydin 3%
7 Björs Frej 3%
10 Art Kjarvald 3%
3 Don Viking 2%
4 U.R.Faxe 2%
5 Smedheim Solan 2%
12 Mel Odin 2%
1 Eldvin 1%
11 Philip Ess 1%

Football news:

Liverpool and Porto broke into the Champions League play-offs - there are already 8 teams. Which ones? And who is about to be added to them?
Now Liverpool are also without Alisson. The group was won by his 22-year-old substitute with 0 minutes in the Premier League and the Champions League
Diego Simeone: In three games where there were draws, we deserved more
Conte on victory over Gladbach: We beat the group leader and are still alive
Klopp on the victory over Ajax: One of the most important matches of the Champions League in my time at Liverpool
Llorente on the draw with Bayern: we Feel anger and rage. A last-minute penalty leaves a bad taste
Jordan Henderson: aware of Liverpool's injury problems, but there is a sense of unity in the dressing room