Finland

Reserviläisiä aletaan kouluttaa auttamaan koronatestien ottamisessa ja analysoinnissa

Reserviläisiä aletaan kouluttaa auttamaan koronatestien ottamisessa ja analysoinnissa

Puolustusvoimat pystyttää THL:n pihalle liikuteltavan kenttälaboratorion, joka alkaa tutkia potilasnäytteitä.

THL:n pääkonttorin eteen nousee pian Puolustusvoimien kenttälaboratorio.­

Helsingin Mannerheimintien varteen, THL:n pääkonttorin eteen nousee viikonlopun aikana Puolustusvoimien liikuteltava kenttälaboratorio.

Kenttälaboratorio liittyy Puolustusvoimien ja THL:n yhteisiin harjoituksiin, joissa reserviläisiä alan ammattilaisia aletaan koulutaa koronatestauksia tukeviin tehtäviin, kuten koronatestinäytteiden analysointiin.

Kenttälaboratoriossa Puolustusvoimilla on tarkoitus harjoitella koronatestien tekemistä ja tulosten analysointia sekä kouluttaa henkilöitä Covid-19-diagnostiikkaa varten.

Tarkoituksena on myös testata, miten kenttälaboratoriota voisi hyödyntää Covid-19-diagnostiikassa THL:n tukena, jos koronatilanne niin vaatisi.

Harjoitusten johtaja, Suojelun osaamiskeskuksen johtaja kapteeni Karri Kinisjärvi sanoo, että puolustusvoimien CBRN-kenttälaboratoriolla on kyky tunnistaa esimerkiksi biologisiksi aseiksi tai tahalliseen levitykseen sopivia vaarallisia mikrobeja ja toksiineja.

– Näiden ja esimerkiksi koronaviruksen analysoimiseen käytettävät menetelmät ja laitteet ovat samoja, joten kenttälaboratorio soveltuu myös koronavirusnäytteiden tutkimiseen.

Maanantaina käynnistyvissä harjoituksissa puolustusvoimien kenttälaboratorio tekee uuden aluevaltauksen.

– Kenttälaboratoriossa ei tavallisesti tutkita potilasnäytteitä, mitä voidaan nyt pitää uutena käyttötapana CBRN-kenttälaboratoriolle.

Kenttälaboratoriossa koronavirusnäytteitä käsittelevät kenttälaboratoriotehtäviin koulutetut reserviläiset, jotka ovat koulutukseltaan ja siviilitehtäviltään laboratorioalan ammattilaisia.

Kenttälaboratorio on Kinisjärven mukaan osaavan henkilöstön ja laboratorion muodostama kokonaisuus, jota voidaan käyttää siellä, missä tällaista kykyä tarvitaan.

– Puolustusvoimat tukee yhden päätehtävänsä mukaisesti muita viranomaisia tukea pyydettäessä. Tässä harjoituksessa on tarkoitus selvittää, millaisissa tilanteissa ja millä eri tavoin Puolustusvoimat voisi tukea tarjota.

Harjoitus alkaa ensi viikon maanantaina ja päättyy torstaina.

Football news:

Gattuso about 1:0 Sociedad: match depended, decide whether Napoli the task of advancing to the playoffs the Europa League more than half
The fall of the Portuguese, whom Cristiano put above himself. From Chelsea and Mercedes in 16-to viewing in Kuban and term for drugs
Juve are in talks with the sacked Sarri to terminate their contract. The coach received 5.5 million euros a year
Fonseca Pro 0:0 with CSKA Sofia: The quality of Roma's game in Serie A is different, but that's normal. Rotation is needed
Wolfsberg midfielder Lindl is among the contenders for the Europa League player of the week. He scored 3 goals for Feyenoord
Arteta after 3:0 with Dundalk: now it will be more difficult for me to choose the starting line-up for Arsenal
Cherchesov congratulated Maradona on his 60th birthday: Human happiness, Diego!