Finland

Retki-lehti: Metsästäjän luotiin kuollut maasto­pyöräilijä oli kokenut luonnossa liikkuja – käveli Suomen halki

Retki-lehti: Metsästäjän luotiin kuollut maasto­pyöräilijä oli kokenut luonnossa liikkuja – käveli Suomen halki

Lokakuussa metsästäjän luotiin kuollut maastopyöräilijä rakasti luontoa ja luonnossa liikkumista. 30-vuotias mies oli kouluttautunut eräoppaaksi, Retki-lehden muistokirjoituksessa todetaan.

Urho Kekkosen kansallispuiston maisemaa.­

Lapissa Urho Kekkosen kansallispuistossa, Savukosken kunnan alueella tapahtui 17. lokakuuta traaginen onnettomuus, jossa 30-vuotias maastopyöräilijä menehtyi metsästäjän luotiin.

Osuman saanut pyöräilijä oli reitillä neljän muun henkilön kanssa maastopyöräilemässä. Seurueen lähimmät henkilöt antoivat haavoittuneelle ensiapua. Hän kuitenkin menehtyi ennen kuin pelastusviranomaiset saapuivat paikalle.

Retki-lehden tuoreimmassa numerossa julkaistiin uhrin muistokirjoitus. Lehden mukaan uhri kouluttautui eräoppaaksi Kiljavan opistolla, josta hän valmistui viime vuonna. Muistokirjoituksen mukaan mies oli aurinkoinen, ja hänen opettajansakin mukaan miehestä löytyi vain kuvia, joissa hän hymyili.

Uhri rakasti luontoa ja luonnossa liikkumista. Viime vuoden kesällä mies toteutti unelmansa, ja hän käveli Suomen halki Hangosta Kilpisjärvelle. Mies kertoi vaellusretkestään myös messuilla Helsingissä viime marraskuussa.

Viime talvena mies pääsi töihin eräoppaaksi Pyhätunturille, josta oli tullut hänelle rakas. Kesäksi mies sai töitä Uhriharjun uusien portaiden rakennusporukassa. Lumilautailu oli miehen intohimo, ja sitä hän harrasti Pyhällä.

Miehen tarkoitus oli viettää tuleva talvi jälleen kerran Lapissa. Toisin kuitenkin kävi, kun metsästäjä ampui hänet kuoliaaksi.

Poliisi on tutkinut tapausta törkeänä kuolemantuottamuksena. Tahallisuutta asiassa ei ole ollut syytä epäillä.

Ampuma-ase oli kivääri, ja epäillyllä oli siihen asianmukaiset luvat olemassa. Hän oli liikkeellä yksin, STT:n mukaan lintumetsällä.

Poliisi ei tässä kohtaa raota tutkinnan yksityiskohtaisia tietoja, vaan se tiedottaa asiasta vasta sitten, kun esitutkinta on saatu päätökseen.

Football news:

Milan had rented the midfielder, Torino Meite until end of season with option to buy
Ramos played on painkillers with Athletic due to knee problems
Barcelona's presidential election is scheduled to take place on March 7
Sir Alex Ferguson: Fortunately, I was retired when I watched Liverpool play in the last two years
Well, Wayne Rooney is now a coach. It's great that we saw his career - and now we can remember everything
Neymar: There is a lot of envy and hatred in social networks. The real Neymar is known by friends, family and colleagues
Neymar: Thank God for the charisma. I have a gift to be different from the rest