Finland

Riitta-Liisa Roponen, 42, itki ilosta MM-onnistumistaan – kertoi maaliintulosta Ylelle: ”Juoksin nopsaan johtajan tuoliin”

Riitta-Liisa Roponen oli naisten kympillä hienosti kymmenes.

Riitta-Liisa Roponen oli naisten kympillä kymmenes.­

Norjan hiihtokuningatar Therese Johaug jyräsi tiistaina vastustamattomasti naisten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan maailmanmestariksi.

Suomalaisittain iltapäivän iloinen onnistuja oli kokenut Riitta-Liisa Roponen, joka hiihti hienosti kymmenenneksi.

– Aivan huikeaa. Olen niin onnellinen. Seefeldissä (MM-kisoissa 2019) itkin pettymyksestä, mutta nyt itken ilosta. Hiihdin ihan älyttömän hyvin. Sain eilen ihan valtavasti tsemppiviestejä, ja tiesin että musta ollaan ylpeitä. Ja että pystyn hiihtämään tämän vuoden maksimisuorituksen näissä kisoissa! Roponen iloitsi loistavaa suoritustaan Ylen haastattelussa.

Roponen, 42, sai maalissa istua hetken johtajan tuolillakin, sillä hän oli maaliin tullessaan kisan kärjessä. Kisa käytiin väliaikalähtönä.

– Kun mä kuulin että täällä on sellainen (johtajan tuoli), niin kyllä mun piti äkkiä sinne juosta. Tiesin että Ragnhild (Haga, norjalaishiihtäjä) tulee kovaa takaa, niin juoksin sinne nopsaan että ehdin vähäksi aikaa sinne istumaan. Olin siellä istuessani erittäin ylpeä itsestäni, Roponen kertoi iloisena.

Roponen muisteli Ylen haastattelussa myös Oberstdorfin MM-kisoja vuodelta 2005, jolloin hän voitti Pirjo Murasen kanssa hopeaa parisprintistä.

– Eilen illalla katsoin sen Pirjon ja mun viestin täältä 2005. Se fiilis kun täällä oli 25 000 hurraamassa meille. Sieltä otin myös tsemppiä. Tässä iässä... mun nimeä ei kai voi sanoa ilman sitä neljä kakkosta perään. Onhan se ihan valtavan hieno suoritus, Roponen sanoi.

Muista suomalaisista Krista Pärmäkoski oli 13:s, Laura Mononen 24:s ja Anne Kyllönen 39:s.

Football news:

Juve decided to sell Rabiot and Ramsey. The club wants to sign Chalhanoglu and Locatelli
Neymar on the celebration before Kimmich: I didn't try to provoke him. It's fate. He said that Bayern are already in the semifinals
Neymar, Mbappe and Paredes are PSG's most important players against Bayern Munich. Pochettino took into account the mistakes of the first match
The head of Borussia about City: They spent a billion euros on players in 5 years. Who else would do that? Pep should not criticize other clubs
Referees Howard Webb and Bibiana Steinhaus married
Presnel Kimpembe: PSG have a soul. The club doesn't stop growing. I'm proud
Lothar Mattheus: Bayern think of Nagelsmann as a successor to Flick