Finland

Rikosepäilyt | Nokian Renkaiden johtajille syytteet arvopaperimarkkinarikoksista

Nokian Renkaiden johtajille syytteet arvopaperimarkkinarikoksista

Ajoneuvojen renkaita valmistava Nokian Renkaat ilmoittaa, että sen johtajia vastaan on nostettu syytteet tiedottamisrikoksesta ja sisisäpiirintiedon väärinkäytöstä.

Finanssivalvonta teki toukokuussa 2017 poliisille tutkintapyynnön siitä, oliko yhtiö laiminlyönyt tiedottamisvelvoitteensa ja olivatko yhtiön eräät työntekijät käyttäneet hyväkseen sisäpiirintietoa arvopaperikaupassa.

Syyttäjä on päättänyt nostaa syytteen epäillystä arvopaperimarkkinoita koskevasta tiedottamisrikoksesta yhteensä kuutta väitettynä tekoaikana 2015–2016 yhtiön hallituksessa ja toimitusjohtajana toiminutta henkilöä vastaan. Syyttäjä vaatii myös enimmillään 850 000 euron yhteisösakon määräämistä Nokian Renkaille.

Syyttäjä on lisäksi päättänyt nostaa syytteet neljää Nokian Renkaiden työntekijänä vuonna 2015 toiminutta vastaan epäillystä sisäpiirintiedon väärinkäytöstä.

Kaikki syytteen saaneet kiistävät ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen. Syyttömyysolettaman mukaan rikoksesta epäiltyä ja syytettyä on pidettävä syyttömänä, kunnes hänen syyllisyytensä on laillisesti näytetty toteen.

Football news:

Salzburg scored 8 goals in the Austrian League match. Game with Lokomotiv on Tuesday
Juve have not won any of their three Serie A matches without Ronaldo
Scott Micromini: Pogba is misunderstood. This is an amazing player, his failures fanned
Andrea Pirlo: Ronaldo is an additional advantage, but Juve must play their own football without him
Inzaghi on the draw with Juve: we Could have won if Benevento had been smarter on the counterattack
Milner about VAR: We need a serious discussion. I feel that I have cooled down to the game in its current state
Flick about 3:1 with Stuttgart: we Understand that for such a game we will not get awards for beauty, but Bayern achieves results