Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Rivitalo roihusi ilmiliekeissä Helsingissä, 30 evakuoitiin, pelastuslaitokselta vaaratiedote – asukas kertoi kotinsa tuhoutuvan

Palokunta sai hälytyksen Väärämäentielle iltaseitsemän aikaan.

Helsingin Väärämäentiellä paloi kaksikerroksinen asuintalo. Kuva:  Patrik Pakkala / Lukijan kuva

Helsingin Sepänmäessä Väärämäentiellä on meneillään iso huoneistopalo.

Pitkässä kahdessa tasossa olevan rivitalon yhdessä huoneistossa syttyi tulipalo torstai-iltana kello 19:n jälkeen.

Pitkässä rivitalossa on kaikkiaan noin 50 asuinhuoneistoa.

Palo levisi huoneistosta kattorakenteisiin. Pahimmillaan koko pitkän talon katosta noin puolet oli tulessa. Vain talon toisessa päädyssä katto ei ollut tulessa.

Paikalla oleva Ilta-Sanomien valokuvaaja Pete Aarre-Ahtio kertoi kello 22.20, että pahin oli ohi ja palokunta oli saanut palon hallintaansa. Välipohjassa paloi vielä, mutta liekkejä ei katolla enää näkynyt.

– Sammutustyöt jatkuvat vielä useita tunteja. Palokunta joutuu purkamaan ja raivaamaan välipohjaa päästäkseen kaikkiin pesäkkeisiin käsiksi, Aarre-Ahtio kertoi.

Päivystävä palomestari Juha Lindholm sanoi, että tuli levisi kattorakenteisiin yläkerran yhden huoneiston parvekkeelta.

– Syttymissyyn tutkinnasta vastaa poliisi, Lindholm sanoi.

Lindholm sanoi, että tulipalon tieltä evakuoitiin talosta 30 henkilöä. Kukaan ei loukkaantunut, mutta tulipalon aineelliset vahingot ovat mittavat.

– Sitä vielä selvitellään, miten moni huoneisto meni asuinkelvottomaksi. Savu- ja vesivahinkoja tuli luonnollisesti paljon. Paljon riippuu aina myös siitä, miten sähköt ja lämmitys toimivat niissä huoneistoissa, joissa muuten voisi asua, Lindholm lisäsi.

Lindholm arvioi, että jälkisammutus, -raivaus ja vartiointi jatkuvat aamuun asti.

– Suuri osa katosta on revitty auki, ja palopesäkkeitä raivataan auki välipohjasta. Jälkiraivauksessa ja vartioinnissa mennee ainakin kello viiteen aamulla, Lindholm sanoi.

Palon ollessa aktiivisimmillaan ohi ajanut silminnäkijä kertoi IS:lle nähneensä valtavan liekkimeren ja korkealle nousseen paksun mustan savun.

Helsingin kaupungin pelastuslaitos antoi paloalueen läheisyyteen vaaratiedotteen terveydelle vaarallisesta savusta. Palopaikan lähialueella asuvia ihmisiä kehotetaan pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto.

IS:n lukijan lähettämä kuva palopaikalta. Kuva:  Lukijan kuva / Julius Runne

Tältä paikalla näytti illalla sammutustöiden ollessa meneillään:

Kuva:  Pete Aarre-Ahtio / IS

Kuva:  Pete Aarre-Ahtio / IS

Kuva:  Pete Aarre-Ahtio / IS

Kuva:  Pete Aarre-Ahtio / IS

Ilta-Sanomat sai yhteyden yhteen talon asukkaaseen. Hän kertoi, että kovimman palon aikana ikkunat räjähtelivät kuumuudesta.

– Liekit ovat jo oman asunnon yläpuolella katolla. Kun katto palaa, niin kyllä siinä varmaan oma koti menee, hän kertoi ääni väristen kello 21:n aikoihin.

– Palopäällikkö sanoi juuri, että katto on sen verran heikko, etteivät palomiehet uskalla mennä sinne.

Tulipalossa ei tiettävästi ole loukkaantuneita. Yksi henkilö kuljetettiin ambulanssilla jatkotarkastukseen savun hengittämisen takia.

Palavaa taloa vastapäätä asuva Timo Pakkala kertoi Ilta-Sanomille, että tunnelmat olivat kauttaaltaan järkyttyneet ja sekavat.

– Tunnelmat ovat olleet aika järkyttyneitä kaikilla, niin asukkailla kuin meillä naapureilla, Pakkala lisäsi.