Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Rokotus­vastaiset vanhemmat eivät päästä pientä vauvaansa elintärkeään leikkaukseen Uudessa-Seelannissa

Uuden-Seelannin terveydenhuolto menee oikeuteen nelikuukautisen pojan huoltajuudesta. Asiasta kertoo The Guardian.

Vanhemmat estävät pojan pääsemisen hänen henkensä pelastavaan sydänleikkaukseen, ellei lapsi saa rokottamattoman ihmisen verta verensiirtoon. Tässä tapauksessa on kyse koronavirusrokotteista.

Vanhempien jyrkkä linja

Vauvan vanhemmat keskustelivat poikansa terveystilanteesta ja lääketieteellisistä mieltymyksistään haastattelussa rokotusvastaisten kampanjassa.

Haastattelussa vanhemmat kertovat, että heidän vauvallaan on vaikea keuhkoläppäahtauma. Vauva tarvitsee leikkausta "lähes välittömästi", mutta he ovat "erittäin huolissaan verestä, jota lääkärit aikovat käyttää".

– Emme halua rokotuksen saastuttamaa verta, isä sanoo.

– Siihen loppuu yhteistyö. Me noudatamme kaikkea muuta, mitä nämä lääkärit haluavat tehdä.

Vakavia sairastumisia ja koronakuolemaa ehkäisevien rokotteiden on todettu olevan erittäin turvallisia ja tehokkaita. Jo miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa on rokotettu.

Lisäksi Uuden-Seelannin veripalvelun NZ Bloodin mukaan kaikki veressä olevat koronarokotteet hajoavat pian injektion jälkeen.

Vanhemmat eivät sanojensa mukaan halua lapseen ”saastunutta verta”. Kuvituskuva. tiia heiskanen

”Yksi traagisista tapauksista”

Aucklandin terveyspalvelujen väliaikainen johtaja, tohtori Mike Shepherd, sanoi lausunnossaan tietävänsä, että tilanne voi olla huolestuttava vanhemmille. Heillä on huonokuntoinen lapsi ja he tekevät päätökset hoidosta.

Terveyspalveluita edustava asianajaja Paul White kertoi tuomioistuimelle lääketieteen ammattilaisten sanoneen, että lapsi, jolla on tällainen sairaus, olisi hoidettu useita viikkoja sitten normaaleissa olosuhteissa.

Terveydenhuollon mukaan kaikki luovutettu veri myös suodatetaan käsittelyn aikana, joten jäljelle jäävät jäämät eivät aiheuta vaaraa vastaanottajilleen.

Vanhempien asianajaja Sue Gray sanoi, että vanhemmat halusivat parempaa hoitoa kuin mitä valtio tarjoaa. Gray on tunnettu rokotusten vastainen kampanjoija Uudessa-Seelannissa.

Otagon yliopiston bioetiikan lehtori Josephine Johnston kertoo, että tapauksen päätyminen näin pitkälle oli erittäin harvinaista. Johnsonin mukaan kyseessä on vaikea tilanne niin vanhemmille kuin terveydenhuoltotiimillekin, koska molemmat yrittävät toimia lapsen edun mukaisesti.

– Vanhemmilla on paljon päätösvaltaa lapsensa elämässä. Heillä on valtava harkintavalta tehdä päätöksiä myös lääketieteellisistä asioista, Johnston sanoi.

– Mutta sillä on rajansa. Tämä on yksi niistä traagisista tapauksista, joissa ollaan elämän ja kuoleman rajalla.