Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Rosanna Kulju kertoi Instagramissa terveydentilastaan ja soppa oli valmis – seuraajien reaktio sai sometähden kirjoittamaan napakan vastineen

Rosanna Kulju toivoo, ettei saisi Instagramissa ei-toivottuja neuvoja tai epämääräisiä diagnoosiehdotuksia.

Rosanna Kulju tekee sosiaaliseen mediaan sisältöä työkseen. Kuva:  Janne Aaltonen

Miss Helsinki -kilpailusta tuttu sometähti Rosanna Kulju turhautui somekansan reaktioon, jonka eräs hänen julkaisunsa sai Instagramissa aikaan.

Instagramin tarinat-osioon jakamassaan julkaisussa Kulju mainitsi ohimennen, että hänellä on pitkästä aikaa pahat kuukautiskivut, jotka saattavat tehdä hallaa hänen yöunilleen.

Kun Kulju seuraavana aamuna avasi Instagramin, oli viestiboksi tulvillaan mahdollisia diagnooseja sekä vinkkejä ongelman ratkaisemiseksi.

– Jos jokin asia täällä somessa työskennellessä suoraan sanottuna ärsyttää ja ahdistaa niin se on ehdottomasti se että sulle annetaan sellaisia vinkkejä joita et pyytänyt, hän tilittää tuoreessa julkaisussaan.

Kulju painottaa kuvatekstissään, ettei tämä ole ensimmäinen kerta, jolloin hänelle lähetetään erilaisia diagnoosiehdotuksia. Erityisen ikävää tämä oli ollut silloin, kun hän kertoi somessa rytmihäiriöistään.

– Mä stressaannuin todella paljon näistä viesteistä. Valmiiksi oli jo stressiä tilanteesta niin ei auttanut pätkääkään - päinvastoin.

Julkaisussaan Kulju kertoo, että hän uskoo erilaisista sairauksista ja diagnooseista kertovien somettajien tarkoittavan pohjimmiltaan vain hyvää. Tämä ei kuitenkaan poista sitä ahdistusta, jonka viestit saavat aikaan.

– Kyllä minä aikuisena ihmisenä otan yhteyttä lääkäriin jos olen huolestunut jostain terveyteen liittyvästä ja muistutuksena myös etten jaa kaikkea noin henkilökohtaista tänne someen. Tietyt asiat ei edelleenkään kuulu tänne, Kulju painottaa.