Finland

Ruotsin koronapaniikki pahenee – Tegnell väläytti jo julkisen liikenteen keskeyttämistä

Ruotsin koronapaniikki pahenee – Tegnell väläytti jo julkisen liikenteen keskeyttämistä

Koronavirustilanne on heikentynyt voimakkaasti ja nopeasti lähes koko Ruotsissa.

Lähes autiota. Frölunda Torgin ostoskeskus Göteborgissa oli perjantaina melkein tyhjä.­

Ruotsissa koronailmapiiri on parissa päivässä kääntynyt lähelle paniikkia. Ruotsissa on torstaina ja perjantaina kirjattu koko epidemia-ajan korkeimmat päivätartuntaluvut.

Torstaina Ruotsissa kirjattiin terveysviranomaisten mukaan 3 254 uutta vahvistettua tartuntaa, perjantaina 3 188. Koronatilanne on selvästi huonontunut 17:ssä Ruotsin kaikkiaan 21 maakunnasta.

Kaikkiaan Ruotsissa vahvistettuja koronatartuntoja on jo 124 355. Koronaviruksen aiheuttama covid-19-infektio on vaatinut jo lähes 6 000 kuolonuhria (5 938).

Monilla alueilla on otettu voimaan tiukkoja alueellisia rajoituksia. Viidellä alueella (Uppsalan, Skånen, Tukholman sekä Itä- ja Länsi-Götanmaan) asukkaille on annettu suositus, että pitäisi pidättäytyä käymästä museoissa, kirjastoissa, kaikissa muissa kaupoissa kuin elintarvikeliikkeissä ja apteekeissa sekä rajoittaa kaikki ihmiskontaktit pelkästään samassa taloudessa asuviin.

Esimerkiksi Linköpingin kaupungissa kaikki varatut tapahtumat peruutettiin ja kaikki kaupungin uimahallit ja taidemuseot suljetaan kolmeksi viikoksi.

Göteborgin Sahlgrenskan yliopistollinen sairaala keskeyttää kaikki ei-kiireelliset leikkaukset ensi viikon ajaksi, jotta sairaala- ja tehohoitopaikkoja riittää koronapotilaille. Göteborgissa myös suljetaan kaupungin ylläpitämät kuntosalit sekä uima- sekä jäähallit kolmeksi viikoksi.

Ruotsin valtionepidemiologi Anders Tegnell väläytteli vieläkin tiukempia rajoituksia, jos tartunnat eivät ala kääntyä laskuun.­

Ruotsin valtionepidemiologi Anders Tegnell varoittaa Aftonbladetin mukaan, että lisärajoituksetkin voivat tulla mahdollisiksi, jos uusien tartuntojen määrää ei saada käännettyä oikeaan suuntaan.

– Voi tulla välttämättömäksi ajaa alas osia julkisesta liikenteestä ja tietyistä toiminnoista. Ja pitää olla ehkä vieläkin tiukempi siinä, että ihmisten pitää työskennellä etänä kotona. On tässä vielä paljon tehtävissä, Tegnell sanoi Aftonbladetille.

Vahvasti kasvussa olevat tartuntaluvut voivat olla uusi kova isku ruotsalaisyrityksille. Talousministeri Magdalena Andersson lupasi yrityksille uutta kriisitukea.

– Suunnittelemme eri vaihtoehtoja ja jätämme ehdotuksemme niin pian kuin suinkin mahdollista, Andersson lupasi tietotoimisto TT:lle.

Kohonneiden tartuntamäärien vaikutuksesta Ruotsin ilmaantuvuusluku (uusia tartuntoja / 100 000 asukasta / 14 vuorokautta) on noussut pitkälti yli 100:n.

Vaara ei ole ohi, lukee uppsalalaisen roskakorin kyljessä. Uppsala on yksi Ruotsin koronakriisialueista.­

Suomeen voi tämän hetken matkustusrajoitusten perusteella tulla vapaasti vain maista, joiden ilmaantuvuusluku on kahden viime viikon ajalta alle 25. Tällä hetkellä Euroopan valtioista kriteerin täyttää vain Vatikaani.

Suomen ja Ruotsin välinen raja oli syyskuussa matkailijoille auki vain hetken. Nyt Suomi edellyttää kymmenen päivän omaehtoista karanteenia Ruotsista saapuville. Karanteenin voi keskeyttää, jos voi esittää kaksi tuoretta negatiivista koronatestitulosta.

Football news:

Anton Ferdinand on the racist scandal with Terry: I was sent a bullet in the mail. Insults in social networks came every hour
Manchester City have offered 19 million euros including bonuses for 17-year-old Argentine midfielder Sarmiento
Rehagel is a bandit from whom I will not accept an apology. The story of the worst injury in the history of the Bundesliga
Barcelona's presidential election will be held on January 24
Koke: to beat Bayern, you need to play a nearly perfect match. I hope their unbeaten streak ends tomorrow
Loew can return Muller, Boateng and Hummels to the German national team if there are a lot of injuries
Nacho about the Real Madrid game: That's not how titles are won. Working to get better