Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ryhmäpomot A-studiossa: Hallitusta ei olla kaatamassa, Harjanne: ”Kyllähän tämä oli tyrmistyttävä toimintatapa”

Hallitus ajatui tänään tiistaina kriisiin, kun keskusta liittoutui opposition kanssa luonnonsuojelulain uudistamisessa.

Keskustan, SDP:n ja vihreiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat olivat tiistai-illan A-studiossa kaikki yhtä mieltä siitä, että hallitus voi edelleen jatkaa toimintaansa luonnonsuojelulain uudistamisesta nousseesta riidasta huolimatta.

Keskusta raivostutti hallituskumppaninsa tänään tiistaina liittoutumalla opposition kanssa luonnonsuojelulain uudistamisessa.

– Ei tähän kysymykseen kannata hallitusta hajottaa tai hallituksen taipaletta päättää, totesi pääministeripuolue SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman A-studiossa.

Hän kuitenkin lisäsi, että on selvää, että tapahtunut ei tee hyvää hallituksen toimintakyvylle eikä ”sille kuvalle, joka kansalaisille välittyy”.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eeva Kalli oli sitä mieltä, että keskusta voi tapahtuneesta huolimatta jatkaa hallituksessa.

– Ilman muuta voimme, Kalli sanoi.

Äänekkäimmin keskustaa tänään kritisoineiden vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne sanoi myös vihreiden olevan edelleen halukas jatkamaan hallituksessa keskustan kanssa.

– Kyllähän tämä oli tyrmistyttävä toimintatapa, Harjanne huomautti.

Harjanteen mukaan keskustan toiminta kyllä ”kahmaisi luottamuspääomaa kerralla laarinpohjaan asti”.

Keskustan kansanedustajat äänestivät tänään tiistaina ympäristövaliokunnassa yhdessä opposition kanssa luonnonsuojelulain muutosten puolesta. Aiemmin hallituksella oli ollut lakiesityksestä yksimielinen kanta.

Muut hallituspuolueet kommentoivat päivän aikana pitävänsä keskustan toimintaa törkeänä.

Voit katsoa koko tiistain A-studion Yle Areenasta.

Juttua päivitetään