Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Salibandy | Antti Suomela iski niitin – Oilers katkaisi Classicin pitkän valtakauden

Espoolainen Oilers lähetti kuusi edellistä mestaruutta voittaneen Classicin kesälomalle dramaattisella tavalla.

Oilersin pelaajat juhlivat Antti Suomelan (18) tekemää voittomaalia. Kuva:  Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Salibandyssä nähdään ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen uusi miesten Suomen mestari.

Tampereen Classicin vuosikausia jatkunut dynastia tuli päätökseensä, kun Esport Oilers vei puolivälieräsarjan neljännen ja ratkaisevan ottelun Tapiolassa jatkoajalla lukemin 8–7.

Erittäin tasaisen trillerin ratkaisu oli dramaattinen. Classic johti vielä kolme minuuttia ennen päätöstä, mutta Justus Kainulainen pakotti pelin ylivoimalla jatkoajalle, kun peliaikaa oli jäljellä alle kolme minuuttia.

Hieman myöhemmin Antti Suomela sivalsi tamperelaiset kesälomalle ottelun 65. peliminuutilla.

“Hyvä peitto, josta [Matias] Veikkola haki pallon ja malttoi kääntää mulle. Oli aika paljon tilaa, ja lähdin toimittamaan. Aika onnekas pomppu alakulmaan, ja halli räjähti”, tamperelaiset upottanut Suomela kertasi.

“Puolustimme todella hyvällä asenteella. Kaverilla oli vaikeuksia päästä niille todella hyville maalipaikoille. Itse sitten kääntelimme vastaan ja ratkoimme niistä.”

Ottelusarja oli tuloksestaan huolimatta tiukka. Jokaisesta voitosta väännettiin loppuun saakka, ja kaksi peleistä meni jatkoajalle. Silti jokainen kääntyi lopulta Oilersille.

Päävalmentaja Aleksi Lammin mukaan espoolaisten voitonavaimet olivat joukkueen kasvussa mentaalisella puolella.

“Kyseinen vastustaja on aika monta vuotta ollut meillä kanto kaskessa. Tämä osoittaa meidän henkistä lujuuttamme”, Lammi kehui joukkuettaan.

Classic on kuusinkertainen hallitseva Suomen mestari. Tänä vuonna F-liigan voittaa uusi joukkue ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2015.

Oilersin ykköstykki, tehot 7+7 kolmessa ensimmäisessä pelissä tehnyt Aaro Astala oli ottelusta sivussa, mutta se ei Oilersin tulikuuman ykkösketjun menoa haitannut. Justus Kainulainen iski hattutempun ilman tutkapariaankin.

Astalan poissaolo pakotti Oilersin tuottamaan tehoja myös alemmista ketjuista. Kainulainen oli totuttuun tapaan alati vaarallinen, mutta Oilers sai maalintekijöitä leveämmältä rintamalta aikaisempiin otteluihin verrattuna.

Astala palaa Lammin mukaan “helposti” välieriin.

“Pientä sairastelua vain”, Lammi kommentoi.

Astalaa tai ei, ykkösketju oli Oilersin suurin yksittäinen tekijä ottelusarjan voitossa. Se rellesti Classicin päädyssä täysin vapaasti, eikä tamperelaisilla ollut vastausta.

“Koen, että tuo viisikko on enemmän kuin yksilöidensä summa. Tähän mennessä olemme olleet aika lailla ykkösviisikkomme varassa, mutta tänään saimme lisää ratkaisijoita.”, Lammi perkasi.

Oilersin välierävastustaja ei ole vielä tiedossa.