Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Sanna Marinin esikunta kanteli Seiskasta JSN:ään

Seiskan julkaisema uutinen käsitteli Flow-festivaalin jälkeistä lentomatkaa.

Kantelu koskee uutista, jossa pääministeri Sanna Marinin annettiin ymmärtää siirtäneen lentoaan juhlimisen vuoksi Kuva:  Lehtikuva via STT-Lehtikuva

Pääministeri Sanna Marinin (sd) esikunta on jättänyt kantelun hyvää journalistista tapaa valvovaan Julkisen sanan neuvostoon (JSN) viihdelehti Seiskan julkaisemasta uutisesta.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Uutissuomainen.

JSN:n puheenjohtaja Eero Hyvönen vahvistaa myös IS:lle kantelun saapuneen neuvostoon maanantaina. Kantelulla ilmoitetaan olevan myös pääministerin suostumus.

Myös Marinin esikunnasta vahvistetaan IS:lle kantelun tekeminen. Kantelua ei tässä vaiheessa haluta kommentoida enempää.

Seiskan 9. syyskuuta julkaisemassa jutussa väitettiin, että Marinin olisi ollut määrä lentää Flow-festivaalia seuranneena sunnuntaiaamuna Osloon, mutta häntä ei nähty koneessa. Jutussa annettiin ymmärtää lennon siirtyneen pääministerin juhlinnan vuoksi. Lehti teki myöhemmin muutoksia juttuunsa.

Uutissuomalaisen mukaan kantelussa todetaan, ettei jutussa olla pyritty totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen ja se perustuu paikkaansa pitämättömiin väitteisiin. Kantelun mukaan jutun asiavirheitä ei myökään olla korjattu riittävän nopeasti tai perusteellisesti.

Hyvösen mukaan kantelun tekeminen pääministerin esikunnasta ja pääministerin itsensä suostumuksella on erittäin harvinaista. JSN:n olisi voinut ottaa asiavirhettä käsittelevän uutisen tutkittavaksi myös ilman pääministerin itsensä toivetta.

– Pääministerin puolesta on kanneltu aiemmin esimerkiksi Juha Sipilän Terrafame-tapauksessa, jossa Sipilältä itseltään ei kantelua tullut. Myös Matti Vanhasen lautakasa-uutisista kanneltiin ilman pääministerin suostumusta.