Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Satoja evakuoitiin tuli­palon takia – Helsingin Sokos pysyy lauantaina kiinni

Hotelli Vaakuna, ravintola 10. kerros ja S-market ovat lauantaina jo avoinna normaalisti. Perjantai-iltaisen tulipalon epäillään saaneen alkunsa teknisestä laitteesta.

Kuva:  Kaisa Ylhäinen / IS

Helsingissä Sokoksen tavaratalo pysyy suljettuna ainakin lauantain ajan perjantai-iltaisen tulipalon takia. Hotelli Vaakuna, ravintola 10. kerros ja S-market ovat lauantaina avoinna normaalisti.

Sokoksen tavaratalossa syttyi tulipalo myöhään perjantai-iltana. Helsingin pelastuslaitos sai hälytyksen kello 21.35.

Tulipalon tarkkaa syttymissyytä selvitetään vielä, kertoo Sokos. Tällä hetkellä epäiltynä on tekninen laite, joka on sijainnut tavaratalon ensimmäisen kerroksen toimistohuoneessa.

Tulipalo sattui S-ryhmän kannalta ikävään aikaan, sillä käynnissä oli syksyn 3+1 -kampanja. Kampanja jatkuu normaalisti muissa myymälöissä ja verkkokaupassa.

Kiinteistössä toimivien kahvilan ja Hesburgerin tilannetta tarkastellaan. Ne ovat toistaiseksi kiinni.

Perjantai-iltana tulipalon savut levisivät laajalle tavarataloon ja kiinteistössä toimivaan hotelli Vaakunaan. Tulipalo laukaisi tavaratalon sprinklerit, minkä vuoksi kiinteistöön aiheutui vesivahinko.

Päivystävä palomestari Janne Taskinen kertoi illalla, että tavaratalossa ei ollut asiakkaita palon syttyessä. Sisällä oli Sokoksen henkilökuntaa, mutta kukaan ei loukkaantunut palossa.

Taskisen mukaan hotellin ja tavaratalon henkilökunta olivat evakuoineet ihmiset ulos rakennuksesta ennen palomiesten tuloa.

Hotellinjohtaja Satu Näsärö kertoo, että hotellista piti illalla evakuoida satoja matkailijoita. Heille järjestettiin korvaavat majoituspaikat ketjun muista Helsingin ketjun hotelleista.

– Ne joilla on majoitus sunnuntaihin saakka, pääsevät tänään palaamaan Vaakunaan. Ja hotelli voi ottaa myös uusia matkailijoita.

10. kerroksen ravintola, jossa on järjestetty hotellivieraiden aamiainen, avautuu lauantaina kello 12.