Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Seksuaalirikokset | Jeffrey Epsteinin seksuaalirikoksiin kytketyn Ghislaine Maxwellin paritusoikeudenkäynti alkoi New Yorkissa

Edesmenneen miljonäärin seksirikoskumppaniksi väitetty Maxwell kiistää kaikki syytteet.

Oikeussalipiirros puolustusasianajaja Bobbi Sternheimistä, hänen kollegastaan Jeffrey Pagliucasta ja Ghislaine Maxwellista alustavassa kuulemisessa New Yorkissa viikko sitten.

Toissa kesänä Yhdysvalloissa pidätetty brittiläinen seurapiirijulkkis Ghislaine Maxwell, 59, joutuu oikeuden eteen New Yorkissa tänään maanantaina. Maxwellia syytetään muun muassa ihmiskaupasta, alaikäisten houkuttelusta maksulliseen seksiin ja väärän todistuksen antamisesta.

Oikeudenkäynti alkoi maanantai-iltana Suomen aikaa puolustuksen ja syyttäjän avauspuheenvuoroilla. Syytettyä uhkaa pisimmillään 80 vuoden vankeustuomio.

Oikeudenkäynnin alku viivästyi kahden valamiehistön jäsenen tilanteen selvittelyn vuoksi, mutta 12 jäsenestä koostuva valamiehistö saatiin lopulta vahvistettua.

Oikeudenkäynnin odotetaan kestävän noin kuusi viikkoa.

Maxwell pidätettiin viime vuoden heinäkuun alussa hänen pakoiltuaan pitkään etsintäkuulutusta. Maxwellin väitetään hankkineen seksikumppaneita entiselle miesystävälleen ja yhteiskumppanilleen, miljonääri Jeffrey Epsteinille, joka kuoli pidätysselissä New Yorkissa 2019 tehtyään ilmeisesti itsemurhan.

Ghislaine Maxwell (vas.) ja Jeffrey Epstein. Seksuaalirikoksista syytetty Epstein tappoi itsensä vankilassa 2019.

Syyttäjän mukaan Maxwell on houkutellut alaikäisiä tyttöjä Epsteinin hyväksikäytettäviksi vuosina 1994–2004. Aiempien tietojen mukaan Maxwellin itsensä epäiltäisiin osallistuneen hyväksikäyttöön. Todistajikseen syyttäjä tuo neljä alaikäisenä hyväksi käytettyä tyttöä, kertoo uutiskanava CNN.

”Uhrit on saatu tuntemaan, että he olisivat jotakin velkaa ja että Maxwell ja Epstein yrittäisivät auttaa heitä”, syytekirjelmässä sanotaan.

Oikeudenkäynnin aloituspuheenvuorossaan syyttäjä kuvaili The New York Timesin mukaan Maxwellia ”saalistajaksi”, joka pyrki luomaan luottamussuhteita uhrien kanssa ja ”tarjoamaan” heitä Epsteinille.

Syyttäjän mukaan Maxwell oli joskus myös Epsteinin kanssa samassa huoneessa hyväksikäytön aikana.

Maxwell on kiistänyt kaikki syytteet. Puolustuksen mukaan todistajat ovat epäluotettavia ja ainakin yksi heistä on värvätty oikeussaliin rahalla.

Epsteinin skandaaliin on liitetty lukuisia julkisuuden henkilöitä ja poliitikkoja, joille edesmenneen sijoittajan on väitetty hankkineen seksiseuraa.

Viime vuonna esitettyjen väitteiden mukaan Epstein olisi järjestänyt alaikäistä seksiseuraa muun muassa prinssi Andrew’lle voidakseen myöhemmin kiristää tätä.

Lue myös: Oikeuden asiakirjat: Jeffrey Epstein pakotti alaikäisen tytön seksiin prinssi Andrew’n kanssa kiristääkseen prinssiä.

Ghislaine Maxwell on vuonna 1991 kuolleen brittiläisen kustantajan, liikemiehen ja poliitikon Robert Maxwellin tytär.

Lue lisää: Jeffrey Epsteinin menestyksen salaisuus oli pieni musta muisti­kirja – Seksi­rikos­skandaali paisuu yhä, ja se voi tahria kaksi presidenttiä