Finland
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Seppo Varjuksen kolumni: Varo omaa maalia, James Bond – jalkapallosta tuli superoligarkkien leikkikenttä

Briteillä on enää kaksi asiaa joista voi ylpeillä: James Bond ja jalkapallo, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.

Katsoin televisiosta jalkapalloa ja mietiskelin.

Britanniassahan on vaikeaa: löpö lopussa, kaasu kallista ja kaupan hyllyillä tilaa. Boris, Brexit ja niin päin pois.

Briteillä on enää kaksi asiaa joista voi ylpeillä: James Bond ja jalkapallo.

Aika vähän valtakunnalle, jossa aurinko ei ennen koskaan laskenut. Nyt lopullinen lasku on lähellä.

Saisiko viimeiset ylpeydenaiheet yhdistettyä?

Hei, näinhän on jo tehty! Kybertodellisuus on täällä. Tai ainakin Englannin Valioliigassa.

James Bondin ammatti on taistelu eksoottisia oligarkkeja vastaan. Näin siksi, että alkupään Bondit olisivat olleet kökköä kylmän sodan propagandaa, jos konnat olisivat olleet neuvostoliittolaisia. Se olisi uhannut lipputuloja.

Niinpä konnat olivat miljardöörejä, jotka sahasivat myös KGB:tä silmään. Ennen osattiin rahastaa brittipropagandallakin.

Oikeat oligarkit on jo aikoja sitten kiinnitetty piristämään Valioliigaa. Parhaat oligarkit kylpevät öljyssä ja omistavat seuran Valioliigassa.

Venäläis-israelilainen pohatta Roman Abrahamovitsh hallitsee Chelseaa. Huhutaan, että häntä ohjailee Putin. Arabiemiraattien varapääministeri sheikki Mansour vetelee naruja Manchester Cityssä. Vuosikymmenen erityisesti City on dominoinut Valioliigaa.

Arabiemiraattien varapääministeri sheikki Mansour vetelee naruja Manchester Cityssä.

Nyt kaikkein isoin öljyraha tulee kentälle. Newcastle myytiin konklaaville, jonka tärkein osa on saudi-arabialainen sijoitusyhtiö. Sen takana on kruununprinssi Mohammed bin Salman. Muistattehan, hän joka muutama vuosi sitten breikkasi kansainväliseen julkisuuteen väitettynä paloittelumurhan teettäjänä. Ja jonka huviveneen sisustusta huhutaan komistavan Leonardo da Vincin maalauksen.

Ihmisoikeusaktivistit eivät ole innossaan.

Kaupan mahdollisti, että mukana oli muitakin. Brittiveljesten Simon ja David Reubenin tausta on eksoottisissa Irakissa ja Intiassa. Venäjänbisnestensä vuoksi heitä kutsuttiin 1990-luvulla ”metallitsaareiksi”.

Romantiikan häivähdyksen tuo Amanda Staveley. Bisnesnainen tapaili aikoinaan prinssi Andrewia. Väitetään, että hän kieltäytyi prinssin kosinnasta, mikä osoittaa rautaista ihmistuntemusta.

Ihan kuin Bond-hahmot olisivat kaapanneet jalkapallon.

Erään tuttuni mukaan seurajalkapallo on tylsää ja kaupallista. Päinvastoin. Sehän on jännittävää vaikka ei koskaan katsoisi yhtään peliä.

Huima finaali. James Bond on saanut tietää, että Wembleyn stadionilla tikittää ydinpommi. Se räjähtää, kun ensimmäinen pallo osuu Englannin verkkoon. Niinpä Bond on maalissa.

Konnien junailemassa hyväntekeväisyysottelussa ovat toisella puolella pahaa aavistamattomat supertähdet: Lukaku, Mbabbe, Messi, Ronaldo

Bond torjuu maalin toisensa perään varmasti. Ollaan jo toisen puoliajan lisäminuuteilla. Pääkonna vetäisee kampea katsomossa. Brittien maalin edessä kaatuu vastustajan pelaaja.

Rangaistuspotku. Messi asettuu pallon taakse. Mitä tekee Bond?

Ensimmäinen Bond Sean Connery olisi sopinut tilanteeseen. Nuorena Skotlannissa hän pelasi Bonnyrigg Rose -pikkuseurassa. Hän valitsi viisaasti kehonrakennuksen ja näyttelemisen.

Viimeisin Bond Daniel Craig on rugby-miehiä.