Finland
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Setä Arkadia: Kesärannan bileisäntä on palkittava –Ilmarista musiikkineuvos!

Kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd) on tehnyt niin suuren työn suomalaisen musiikkielämän eteen muun muassa pääministerin virka-asunnon Kesärannan bileisäntänä, että tasavallan presidentin tulisi myöntää hänelle itsenäisyyspäivänä musiikkineuvoksen arvonimi, jollainen on Dannyllakin. Helppo homma, kun Sanna ”bestis” Marin (sd) johtaa esityksen tekevää arvonimilautakuntaa, veistelee Setä Arkadia alias Timo Haapala kulttuurikirjoituksessaan.

Kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd) otti taiteilija Anna Abreun vastaan Kesärannassa valtiovallan edustajana viime sunnuntaina. Setä Arkadia ehdottaa Nurmiselle musiikkineuvoksen arvonimeä.

Setä Arkadialle kulunut viikko on ollut kulttuurin juhlaa.

Kyse ei ole pelkästään siitä, että Abdulrazak Gurnah sai ansaitusti tämän vuoden kirjallisuuden Nobel-palkinnon. Mainittakoon, että Englannissa majaileva kirjailija on syntynyt 1948 Tansaniassa Sansibarin sulttaanikunnassa.

Suomessa viikko on mennyt enemmän musiikkikulttuurin parissa.

Suomen kansa pääsi, kuten yleensäkin, nauttimaan kulttuuritilaisuudesta edustajiensa välityksellä.

Kyse on tietenkin pääministerin virka-asunnon Kesärannan sunnuntaisesta yhteislaulu- ja saunatilaisuudesta.

Suomen kansa pääsi, kuten yleensäkin, nauttimaan kulttuuritilaisuudesta edustajiensa välityksellä. Tässä tapauksessa kansaa edustivat pääministeri Sanna Marin (sd), hänen ”bestiksensä” kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd) sekä tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk).

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk) toi Kauhavan ja keskustan terveiset pääkaupunkiseudun muusikkoväen illanviettoon Kesärannassa.

Muodikkaalle poppariporukalle Kurvinen, tuo Kauhavan Ben Matlock, jäi lopulta yhtä vieraaksi kuin Eero Piirron musiikki, ja lienevät Sanna ja Ilmarikin hiukan hävenneet kiintiökepulaisen läsnäoloa. Hyvä ettei tanhunnut!

Loppuviikosta tämä näkyi myös Kurvisen ja pääministerin välille puhjenneena ikävänä kulttuuripoliittisena välirikkona.

Mutta Kesärannan tilaisuus oli nimenomaan Ilmari Nurmisen idea. Myös Tampereen valtuustoa johtava Nurminen on tuttu hahmo nykyisissä pop-piireissä, eikä ihme, sillä onhan hän eduskunnan musiikkiverkoston puheenjohtaja, ehkä itse valittu, mutta kuitenkin. Lisäksi hänen kerrotaan tutustuttaneen pääministeriä musiikkipiireihin perin juurin.

Joka tapauksessa Kesärannan tilaisuus johti siihen, että pääministeri Sanna Marin päätti perua itse tekemänsä päätöksen kulttuurirahojen 18 miljoonan leikkauksista.

– Kyllä Ilmari pitäisi jotenkin palkita, heitti muuan kantakirjademari viikon päätteeksi, tyylilajina kyllästynyt sarkasmi.

Ilmarin paras kaveri Sanna sattuu olemaan pääministerinä myös titteliä esittävän arvonimilautakunnan puheenjohtaja.

– Kyllä Ilmari (kuvassa vas.) pitäisi jotenkin palkita, arvioi muuan kantakirjademari Setä Arkadialle.

Mutta tuosta innostuen Setä Arkadia ehdottaa, että Ilmarille tulisi myöntää musiikkineuvoksen arvonimi. Asia voidaan hoitaa sutjakasti. Ilmarin paras kaveri Sanna sattuu olemaan pääministerinä myös titteliä esittävän arvonimilautakunnan puheenjohtaja.

Presidentti Sauli Niinistön hommaksi jää vain puikata nimi alle, jotta eduskunta saa oman Dannynsa. Ilkka Lipsanen sai musiikkineuvoksen arvon jo 19 vuotta sitten. Se olisi oiva ja ansaittu tunnustus Ilmarille itsenäisyyspäivän nimitysjuhlissa! Sitä paitsi Tuuliviiri on Dannyn tunnettu kappale.

Koska Kesärannassa myös saunottiin, ja koska Sleepy Sleepersin Markku ”Mato” Valtonenkin julkisti muistelmansa Hullunrohkea monitoimielämä, Setä A. siteeraa kulttuuriviikon kunniaksi yhtyeen Kuka mitä häh -schlagerin sanat:

Kuka, mitä saunassa veteli ja ketä, mitä, häh

Kuka, mitä saunassa veteli ja ketä, mitä, häh

Taisi olla Eero kun kiuasta veti, mitä, häh

Kuka, mitä saunassa veteli ja ketä, mitä, häh

Olitko se sinä?

Vai olinko se minä?

Ai mitä, häh?

ikävää on, että Sdp:n eduskuntaryhmässä ei Kesärannan kulttuuritilaisuutta osattu arvostaa, vaan jotkut tylsät demariedustajat – kateuksissaan tietenkin – olivat sitä mieltä, että Sannan ja Ilmarin yhteisbiletys on ehkä mennyt liian pitkälle ja syö jo sosialidemokraattisen äitipuolueen uskottavuutta. Syystäkin Marin oli ryhmälle kovasti loukkaantunut!

Ps. Itsenäisyyspäivän lähestyessä Setä A. suosittelee ylennystä kansanedustaja, res. kapt. Markus Mustajärvelle (vas). Mustajärvellä on jo vasemmistoporukan ylin sotilasarvo koko eduskunnassa, mutta res. kapt. Sauli Niinistö voisi ylentää Mustajärven majuriksi, eikä jatkaa kirjoissakin todistettua Tarja Halosen pikkumaisuutta, että presidentiksi pääsee pienemmilläkin natsoilla. Tuskin Markus Mäntyniemeen puskee, vaikka eihän sitäkään tiedä...