Stockmann kertoi tänään kolmannen neljänneksen tuloksestaan.

Yrityssaneerauksessa olevan tavarataloyhtiön tulos heikkeni, mutta koko konsernin tulos parani hyvin pärjänneen Lindex-muotiketjun ansiosta.

Lindex ei ole yrityssaneerauksessa.

Stockmann on saanut neuvoteltua uusiksi kahden tavaratalonsa ja pääkonttorinsa vuokrasopimuksia 47 miljoonan euron arvosta.

Vuokrasopimusten muutokset ovat pienentäneet konsernin taseen käyttöoikeusomaisuuserää 38,9 miljoonaa euroa.

Stockmannin kuudesta tavaratalosta Suomessa vain Helsingin keskustan tavaratalo on yhtiön oma kiinteistö. Selvitäkseen saneerauksessa kuiville yhtiö joutuu harkitsemaan lippulaivatalonsa myyntiä.

Stockmannilla oli syyskuun lopussa pitkäaikaisia vuokrasopimusvelkoja 352,5 miljoonaa euroa. Vuosi sitten niitä oli 442,2 miljoonaa euroa.

Tavarataloyhtiö saa myös vuokratuloja Helsingin keskustan tavaratalosta. Koronapandemia on kurittanut myös vuokralaisia, joten tulot ovat aiempaa pienemmät.

Stockmannin saneerausvelat olivat syyskuun lopussa 655,6 miljoonaa euroa. Näille neuvotellaan maksujärjestelyjä saneerausohjelmassa, joka valmistuu joulukuussa.

Lindex pärjäsi hyvin

Lindex tavoittelee vuokrasopimuksiin sekä pitkäaikaisia alennuksia että helpotuksia jo tälle vuodelle.

Lindexillä on 459 myymälää 18 maassa.

Muotiketjun myynti laski heinä-syyskuussa vain prosentin, kun 103 prosenttia kasvanut verkkokaupan myynti paikkasi myymälöiden menetyksiä.

Ketjun liikevaihto oli kolmannella neljänneksellä 146 miljoonaa euroa.

Lindexin tulos parani 21,5 miljoonaan euroon sekä kasvaneen verkkomyynnin että säästötoimien ansiosta.