Salosen hotellihuone tuhoutui myös räjähdyksessä. Johannes Salonen

Libanonin pääkaupungissa Beirutissa tapahtui suuri räjähdys tiistaina illalla . Ainakin kolmekymmentä ihmistä on kuollut räjähdyksessä, kertoo uutistoimisto Reuters .

Beirutissa työmatkalla oleva suomalainen mainoselokuvaohjaaja Johannes Salonen kertoo, että hän oli vain muutaman korttelin päässä räjähdyspaikasta istumassa palaverissa räjähdyksen tapahtuma - aikaan .

– Räjähdys tuntui maanjäristykseltä . Ikkunat lensivät sisään, muutamat saivat lasinsiruista haavoja . Kadut ovat myös täynnä lasinsirpaleita useamman kilometrin matkaa, Salonen kertoo Iltalehdelle .

Salonen joutui myös vaihtamaan hotellihuonettaan,sillä myös hotellin ikkunat tuhoutuivat .

Salonen on räjähdyksen syystä ainoastaan mediatietojen varassa . Libanonin sisäministerin mukaan alustavat tiedot viittaisivat siihen, että räjähdys olisi aiheutunut vuosia sitten takavarikoiduista räjähteistä, joita säilöttiin satamassa .

– Ilmeisesti satamassa sijaitsevassa räjähdevarastossa oli tulipalo, jonka jälkeen räjähti yhden kerran . Yksi iso paineaalto tuntui, Salonen kertoo .

Räjähdys tapahtui noin puoli seitsemän aikaan illalla . Hieman kello yhdeksän jälkeen tavoitettu Salonen kertoo, että tilanne on rauhoittunut Libanonin pääkaupungissa .

– Täällä arvioidaan tuhoja tällä hetkellä . Epätietoisuutta on, mutta yleinen tunnelma on, että kyseessä on yksittäinen onnettomuus .

Ainakin kymmenen ihmisen kerrotaan kuolleen räjähdyksessä. Johannes Salonen