Suomi salli maanantaina 13.7. kansalaisilleen matkustamisen yhteensä 28 maahan. Mostphotos

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ( THL ) kertoi maanantaina 13 . 7 . yhdestä uudesta koronavirustartunnasta .

Nyt tartuntoja on yhteensä 7 295 . Viime keskiviikkoon mennessä koronavirukseen liittyviä kuolemia oli raportoitu Suomessa 329 .

Maanantaina ei raportoitu uusia kuolemia . Koronaviruksen takia sairaalahoitoa vaativia potilaita on tällä hetkellä kahdeksan, joista yksi on tehohoidossa .

Kuolemantapaukset ja sairaalahoidossa olevien määrä päivitetään kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin .

THL on arvioinut, että noin 6 800 ihmistä on parantunut viruksen aiheuttamasta taudista .

Testattuja näytteitä on ollut yhteensä noin 275 000 . THL : n mukaan testauskapasiteetti on jo 13 000 päivässä, eli näin monta testiä voitaisiin tehdä päivässä, jos tarve olisi .

Rajat auki 28 maahan

Suomi salli maanantaina 13 . 7 . kansalaisilleen matkustamisen yhteensä 28 maahan . Rajat avataan 17 eurooppalaiselle maalle ja matkustus sallitaan 11 Euroopan ulkopuoliseen maahan .

Maanantaista lähtien sallittuja matkustuskohteita ovat Alankomaat, Andorra, Belgia, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kypros, Liechtenstein, Malta, San Marino, Saksa, Sveitsi, Slovakia, Slovenia, Unkari ja Vatikaani .

Suomi sallii myös työmatkaliikenteen ja muun välttämättömän matkustamisen Euroopan ulkopuolelle Algeriaan, Australiaan, Georgiaan, Etelä - Koreaan, Japaniin, Thaimaahan, Tunisiaan, Kiinaan, Ruandaan, Uruguayhin ja Uuteen - Seelantiin .

Matkustajan on itse tarkistettava, salliiko kohdemaa maahantulon . Vaikka Suomen kansalaisella olisikin oikeus matkustaa pois Suomesta, voivat muut maat evätä suomalaisen maahan pääsyn .

Monissa maissa on edelleen voimassa karanteenimääräyksiä, joita tulee noudattaa . Lisäksi muissa maissa voi olla Suomea alempi kynnys määrätä uusia rajoituksia ja eri perustein .

Asiakasmääriä ei enää rajoiteta

Ravintolat avasivat ovensa maanantaina normaalilla aukiolo - ja anniskeluajalla .

Asiakasmääriä ei enää jatkossa rajoiteta, vaikkakin jokaisella asiakkaalla tulee myös jatkossa olla oma istumapaikka .

Kaikki uutiset koronaviruksesta.