Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Suomen­lapin­koira katosi kolarissa jäljettömiin ja löytyi viikon kuluttua: ”Ajateltiin, ettei laiteta joulu­kuusta, jos koiraa ei löydy”

– Päätin, että etsitään koira elävänä tai kuolleena, helpottunut omistaja kertoo.

Suomenlapinkoira pääsi kolaripaikalta karkuun ja löytyi viikon kuluttua. Kuvan koira ei liity tapaukseen. Kuva:  Henna Siponen

Sunnuntaina 27.11. liikenneonnettomuudessa kadonnut suomenlapinkoira on löytynyt oltuaan viikon teillä tietymättömillä.

Uroskoiraa etsittiin viikko Kiimingin ja Yli-Iin välimaastosta ilman näköhavaintoja.

– Se oli kuin painajainen, josta ei herää, koiran nimettömänä pysyttelevä omistaja kertoo.

Onnettomuus tapahtui, kun perhe lähti lintumetsältä kotimatkalle kahdella autolla. Isäntä ajoi matkailuautoa ja emäntä tuli perässä lava-autolla.

Matkaa oli taittunut noin kymmenen kilometriä, kun Pohjois-Pohjanmaalla Kiimingin ja Yli-Iin välillä tapahtui liikenneonnettomuus. Matkailuauto meni katolleen mutkaisessa mäessä. Ikkuna räsähti rikki ja koira pääsi livahtamaan siitä ulos.

– Vaimo kertoi, että koira lähti ulos autosta kuin raketti ja hävisi.

– Olisin lähtenyt saman tien kolaripaikalta etsimään, mutta minut vietiin sairaalaan, koiran toinen omistaja, kolarissa loukkaantunut mies kertoo.

Hänen jalkansa jäivät autossa vähän puristuksiin ja seurasi lyhyt sairaalareissu. Onneksi murtumia ei tullut.

Kolarissa kadonnut koira on koko perheelle todella tärkeä. He päättivät etsiä sitä niin kauan kuin henki pihisee. Monta tuntia päivässä, valoisaan aikaan sekä pimeällä otsalamppujen kanssa.

Omistajan mukaan suurin kiitos kuuluu vapaaehtoisille etsijöille. Kuvan koira on kuvituskuva. Kuva:  Juha-Pekka Laitinen

– Se oli hirveä viikko, mutta tein minkä pystyin. Autolla ajettiin ja etsittiin jälkiä vaimon kanssa, koiran omistaja kertoo.

Etsimistä vaikeutti se, ettei yhtään näköhavaintoa ollut. Koiraa etsintäkuulutettiin sosiaalisen median kautta. Maastoon lähelle katoamispaikkaa jätettiin ruokaa. Koiraansa rakastavat omistajat päättivät, että periksi ei anneta.

– Päätin, että etsitään koira elävänä tai kuolleena, omistaja kertoo.

Ilmassa oli monia kysymyksiä. Onko koira loukkaantunut kolarissa? Sitä ei tiedetty. Onneksi niin ei ollut käynyt.

Mielessä kävi myös ajatus, onko koira mahdollisesti varastettu. Sekin osoittautui turhaksi peloksi.

Viikko onnettomuuden jälkeen riistakameraan tuli havainto kadonneesta suomenlapinkoirasta. Riistakamera sijaitsee kilometrin päässä onnettomuuspaikalta.

Omistaja uskoo, että kadonnut koira on pyörinyt lähimaastossa, mutta siitä ei ole jäänyt jälkiä. Lunta ei ole ollut vielä maassa.

Myöhemmin sunnuntaina tuli havainto, että koira on nähty onnettomuuspaikan läheisen tien vieressä. Omistajan saavuttua koira antoi lähestyä helposti.

– Vaimo hyppäsi autosta ja sai koiran kiinni.

Nyt kateissa ollut suomenlapinkoira pötköttelee tyytyväisenä kotona. Ruoka katoaa nopeasti kupista. Karkurin paino putosi viikon aikana muutaman kilon.

Omistajilla on helpottunut olo. Pahinta oli, kun ei tiennyt, onko rakas lemmikki hengissä.

– Ajateltiin, ettei laiteta joulukuusta, jos koiraa ei löydy. Kävin nyt ostamassa samppanjapullon itsenäisyyspäivän ja koiran löytymisen kunniaksi.

Suurin kiitos kuuluu vapaaehtoisille etsijöille, jotka tulivat apuun ja auttoivat kadonneen koiran etsinnöissä.

– Tosi iso kiitos, että löytyy ihmisiä, jotka haluavat auttaa.