Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Suomessa hallituskriisi – Uudessa-Seelannissa hehkutetaan "bilepää­ministerin" vierailua

Pääministeri Sanna Marin (sd) on vierailulla Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Paikalliset mediat ovat iloinneet Marinin vierailusta ja otsikoissa puhutaan ”Bilepääministeristä”.

Sen sijaan Suomessa kytee hallituskriisi, kun keskusta on jälleen asettunut opposition puolelle hallituksen esitystä vastaan. Tiistaina keskusta jumitti luonnonsuojelulain.

Mediat ylistävät

Australian ja Uuden-Seelannin paikallismediat ovat uutisoineet Marinin vierailusta. Muun muassa The Australian ja News.com.au -uutissivustot ovat seuranneet Marinin liikkeitä.

Artikkeleissa kerrotaan, että Marin on Suomen nuorin pääministeri ja hän on saavuttanut paljon suosiota niin kotimaassaan kuin kansainvälisesti.

Artikkeleissa tuodaan esiin myös Marinin juhlimista koskeneet uutiset. Tänä syksynä Marin nousi bilekohun takia otsikoihin ympäri maailmaa. Kohun keskellä monet myös osoittivat tukensa Marinille. Poliitikot eri puolilta maailmaa julkaisivat kuvia tanssiliikkeistään vastauksena kohulle ja kampanjaan osallistui jopa demokraattien Hillary Clinton.

Artikkeleissa mainitaan myös viime vuoden juhlakohusta. Marin pahoitteli viime joulukuussa juhlimistaan. Marin oli juhlimassa ​​varhain aamulla ilman työpuhelintaan, eikä ollut huomannut viestiä, jossa kerrottiin ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) koronatartunnasta.

Sanna Marin joutui syksyllä bilekohun keskelle. ATTE KAJOVA

Paikallismedioissa myös kehutaan Marinin toimia Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Marin on ollut etulinjassa viemässä Suomea Natoon ja on kritisoinut selkeästi Venäjän toimintaa.

Marin tapaa työmatkansa aikana Uuden-Seelannin pääministerin Jacinda Ardernin ja Australian pääministerin Anthony Albanesen.

– Odotan innolla pääministeri Marinin toivottamista Australiaan perjantaina, Albanese sanoi tällä viikolla mediatilaisuudessa.

– Vaikka maailma on maantieteellisesti erillään, Australiaa ja Suomea yhdistävät yhteiset arvot. Australialaiset ja suomalaiset arvostavat molemminpuolisesti kestävän kasvun edistämistä, puhtaaseen energiaan investoimista sekä sosiaalista ja poliittista vakautta.

Hallituksessa tilanne kärjistyy

Suomessa on sen sijaan meneillään jo hallituskriisi. Keskusta on jumittanut hallituksen työskentelyn liittoutumalla opposition kanssa luonnonsuojelulain käsittelyssä hallituksen esitystä vastaan.

Samalla maatalous- ja sotapakettien käsittelyt jumiutuivat. Torstaille sovitut neuvottelut keskustan vaatimasta maataloustukipaketista on päätetty peruuttaa.

Hallituksessa on jo aiemmin repeillyt saamelaiskäräjälain uudistuksen takia. Silloinkin keskustan linja erosi hallituspuolueista.

Useampi hallituslähde on sanonut Iltalehdelle, että nyt pääministerin on otettava tilanne haltuun ja tehtävä päätös siitä, miten hallitus jatkaa tästä eteenpäin.

Heidän mielestään keskustan toiminnasta on käytävä neuvottelut hallituksessa.