Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Suomi ja Argentiina tasoissa Davis Cupissa – Ruusuvuori voittoon, Virtanen hävisi niukasti

Jos Suomi voittaa, se etenee ensimmäistä kertaa 16 parhaan maan Davis Cup Finals -lopputurnaukseen.

Eemil Ruusuvuori tuuletti voittoa Espoossa. Kuva:  Emmi Korhonen / Lehtikuva

Suomi ei tullut kotikentälleen nöyristelemään, kun puntit ovat tenniksen miesten maajoukkueturnaus Davis Cupin karsinnassa avauspäivän jälkeen ennakkosuosikki Argentiinan kanssa tasan 1–1.

Emil Ruusuvuori löi Suomen 1–0-johtoon tenniksen miesten maajoukkueturnaus Davis Cupin karsinnassa. Hän nujersi Espoossa Argentiinan Pedro Cachinin suoraan kahdessa erässä lukemin 7–5, 6–3.

– Molemmat tekivät palautuksissa virheitä. Teimme kapteeni Jarkon (Nieminen) kanssa taktisen muutoksen, että yritän vain saada ne paremmin kenttään, Ruusuvuori analysoi.

Suomalainen päätti avauserän murrolla ja aloitti toisen vahvasti. Hänellä oli kaksi mahdollisuutta karata 5–1-johtoon, mutta argentiinalainen ei antautunut helpolla. Cachin voitti yhdeksän pistettä peräkkäin, mikä nosti hänet pelin päähän Ruusuvuoresta ja 30–0-tilanteeseen omassa syötössään.

Kuin tyhjästä Ruusuvuori kaivoi uuden vaihteen, nappasi murron ja viimeisteli erän tyylikkäillä ässillä.

– Päästin hänet liian helposti mukaan, eikä noin olisi saanut käydä. Olen onneksi ollut läpi uran hyvä unohtamaan notkahdukset.

Kuva:  Emmi Korhonen / Lehtikuva

Aiemmin viikolla oli puhetta, että Espoon areenan nopea matto suosisi hyökkäävää pelaamista. Ennakkojen tukena olivat ainakin läpilyönnit, jotka kirjattiin 13–6 Ruusuvuoren eduksi.

– Syötöt tuntuvat liukuvan uudella alustalla. Sillä on ylipäätään vaikea puolustaa, mikä suosii meitä suomalaisia, koska vastustajat ovat kasvaneet massakentillä, missä pelataan pidempiä pisteitä.

Lauantain toisessa ottelussa Otto Virtanen oli lähellä suuryllätystä. Hän haastoi maailmanlistalla 150 pykälää paremman Francisco Cerundolon, mutta taipui katkaisuerän jälkeen 3–6, 6–3, 6–7 (3–7).

Davis Cup -ottelusarja ratkeaa kolmella voitolla. Jos Suomi voittaa, etenee se ensimmäistä kertaa 16 joukkueen maailmanlohkoon.

Otto Virtanen taipui niukasti. Kuva:  Emmi Korhonen / Lehtikuva

Sunnuntaina Espoon areenassa on ohjelmassa nelinpeli Harri Heliövaara ja Emil Ruusuvuori vastaan Andres Molteni ja Maximo Gonzalez. Kaksinpeliparit ovat Ruusuvuori–Cerundolo ja Virtanen–Cachin.