Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Suomi jakautuu kahtia: Lähes 40 asteen ero

Suomi jakautuu sään osalta kahtia lämpimän etelän ja kylmän pohjoisen välillä. Lämpötilojen lähennellessä 10 plusastetta etelässä yöpakkaset kiristyvät pohjoisessa 30 pakkasasteeseen.

Viikko jatkuu sateisena. Sateiden olomuodot vaihtelevat lauhojen alueiden vesisateista pohjoiseen mentäessä räntä- ja lumisateeksi. Ajokeli on erittäin huono varsinkin maan keskivaiheilla lumisateen vuoksi.

Jos haluat jatkossa seurata tarkemmin sään kehittymistä ja ennusteita, lataa älypuhelimeesi Iltalehden Paras Sää -sovellus.

Torstaina tuuli voimistuu ja kovia puuskia on etenkin rannikkoalueilla sekä sisämaassa maan etelä- ja keskiosassa.

Päivälämpötilat ovat etelässä 4–8 astetta, maan keskiosassa -2 ja 6 asteen välillä ja pohjoisessa 1–8 astetta pakkasella. Keski- ja Pohjois-Lapissa on kylmempää ja pakkanen kiristyy 7–15 pakkasasteeseen. Perjantain vastaisena yönä pohjoisimmissa osissa hätyytellään jopa -30 asteen lukemia.

Sateet jatkuvat koko loppuviikon ajan. Perjantaina Suomessa on liikkeellä kaksi sadealuetta.

– Toinen tuo maan keskiosaan lännestä paikoin vesi- ja lumisadetta ja etenee sitten pohjoiseen tuoden sinne lumisateita. Toinen sadealue taas saapuu maan eteläosaan, missä sateet ovat enimmäkseen vettä, paikoin räntääkin. Sadekertymät ovat parista millimetristä reiluun kymmeneen millimetriin, Forecan meteorologi Anna Latvala ennustaa sääblogissa.

Seuraavat sadealueet häämöttävät ennusteissa jo viikonloppuna.

– Pilvisempi sekä ajoittain lumisateinen sää estänee viikonloppuna kireät pakkaset Lapissa. Etelässä sateet tulevat vielä paljolti vetenä, mutta hiljalleen lämpötila laskee etelässäkin.

IL Paras Sää - Säätiedot ja sääennusteet