Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Tällainen on Suomen hiihtokomeetta Remi Lindholm, 23, – yksi luonteenpiirre naurattaa isääkin: ”Ylilyöntien riski kulkee mukana...”

Remi Lindholm antoi Kuusamossa väkevät näytöt, mutta tunnetun valmentajaisän mukaan nyt kannattaa pohtia vasta vuoden 2026 talviolympiakisoja.

Remi Lindholm ei halua retostella mahdollisilla olympiamahdollisuuksillaan, ja valmentajaisä Glenn Lindholmkin kehottaa tekemään asiasta johtopäätöksiä vasta parin maailmancupin viikonlopun jälkeen.

Maailmancupin avausviikonlopun puhutuimmat suomalaiset mieshiihtäjät olivat lauantain voittaja Iivo Niskanen sekä Ristomatti Hakola, joka samassa 15 kilometrin (p) kilpailussa lensi rajusti radalta ja parantelee nyt kylkiluun murtumaa.

A-maajoukkueen luottokaksikon takana teki vakuuttavaa työtä 23-vuotias Remi Lindholm. Lauantaina hän oli Joni Mäen jäätyä pois ja Hakolan kolaroitua Niskasen jälkeen toiseksi paras suomalainen 26:ntena. Sunnuntaina Niskasenkin jäätyä sivuun pernajalainen oli (20. sija) paras suomalainen.

Päävalmentaja Teemu Pasanen myönsi Ilta-Sanomille sunnuntaina, että Lindholm ilmoittautui vahvasti mukaan kamppailuun Suomen kuudesta olympiapaikasta. Hakolan ja hänen seurakaverinsa, kehräsluun murtumasta toipuvan Markus Vuorelan tilanne on arvoitus.

Lindholm taas matkustaa tulevina viikonloppuina Lillehammeriin ja Davosiin antamaan lisänäyttöjä. Olympianäkymiään Remi Lindholm ei Kuusamossa halunnut kommentoida.

– Mä vaan hiihdän.

Poikaansa valmentava Glenn Lindholm, tunnettu A-maajoukkueessakin työskennellyt ammattimies, tunnustaa näkymän herkullisuuden, mutta haluaa pitää vielä suitset tiukalla.

– Ennen tätä harjoituskautta Pekingin olympiakisat eivät olleet edes mielessä. Pojan ensimmäisiksi arvokisoiksi on kaavailtu Planican MM-kisoja 2023 ja ensimmäisiksi olympiakisoiksi Milanoa 2026.

Lue lisää: Harri Kirvesniemi lataa kovan olympiaennustuksen Suomen 23-vuotiaasta hiihtolupauksesta – nostaa esiin yhden selkeän alisuorittajan Rukan kilpailuista

Glenn Lindholmille Pekingin olympiakisat ovat ajankohtaisemmat, sillä palkka tulee tällä hetkellä Kiinasta, jonka maajoukkuehiihtäjiä hän valmentaa. Hän on virkavapaalla Vuokatin urheiluopiston valmennuspäällikön tehtävistä, ja myös Remi Lindholm on pääasiassa asunut Vuokatissa siitä asti, kun 16-vuotiaana aloitti siellä urheilulukion.

Vaikka suomalaishiihtäjät monesti iskevät Kuusamossa tiskiin jopa kauden parasta suoritustasoa, Glenn Lindholm ei usko pojan pommien jäävän suutareiksi jatkossakaan.

Nuoressa Remi Lindholmissa on verbaalisesti samoja aineksia kuin aikanaan nuoressa Jari Isometsässä tai Iivo Niskasessa.

– Kuusamossa tavoite oli tulostaso, jolla pääsee jatkamaan maailmancupia. Se onnistui aika helposti, kun otetaan huomioon, ettei harjoittelua ole vielä kilpailukautta kohti kevennetty.

Erinomainen suoritus vapaalla tekniikalla sunnuntaina oli pienempi yllätys kuin lauantain väkevä veto perinteisellä.

Remi Lindholmin äiti Johanna Lindholm (os. Ahlstrand) hiihti parhaimmillaan MM-kisoissa 1995 ja isäkin maailmancupissa. Suomalaisittain erikoisesti vapaa hiihtotapa on perheessä kulkenut paremmin kuin perinteinen.

Remi Lindholmin äiti Johanna Lindholm (os. Ahlstrand) edusti Suomea Thunder Bayn MM-kisoissa 1995.

– Se on sikäli ollut erikoista, että Remi on erittäin kova juoksija, joten perinteisen pitäisi sen puolesta kulkea. Mietitään esimerkiksi Harri Kirvesniemeä, Iivoa tai Matintalon Johannaa. Nyt työ alkaa tuottaa.

Lue lisää: Rukan suomalaisyllättäjä paljasti inhottavan ongelman: sukukalleudet jäätyivät – näin rajuun kuntoon puolestaan paleltuivat Perttu Hyvärisen korvat

Glenn Lindholm muistuttaakin, että isänä hänelle tunteikkain jälkikasvun urheilusuoritus ei ole toistaiseksi tapahtunut hiihtoladulla, vaan yleisurheilukentällä.

– Remin pikkuveli Kevin voitti Ratinassa 17-vuotiaana nuorten Ruotsi-ottelun 3000 metrin juoksun 2016. Se tuli totaalisen puskista.

Päävalmentaja Pasasen mukaan viimeinen asia, josta hiihtomaajoukkueessa tulee kantaa huolta, on Remi Lindholmin työetiikka ja harjoittelemisen palo.

Nuorukaisen hyvin tunteva suomenruotsalainen hiihtopersoona naurahtikin Ilta-Sanomille, että ”Remi on Stravan kruunaamaton kuningas, joka joskus unohtaa, että kilpailutulokset ovat kuitenkin tärkein asia”.

Strava on sähköinen harjoitusseurantapalvelu, josta voi tutkia myös monien huippu-urheilijoiden harjoittelua. Isä-Lindholmia määritelmä naurattaa.

– Saattaa osua aika lähelle. Pienten ylilyöntien riski kulkee kyllä mukana, mutta nyt Remi opiskelee itse valmennusta. Ja hyvin hän on nyt sekä määrässä että laadussa kovaa treeniä kestänyt.

Remi Lindholm on myös verbaalisesti kiinnostava tyyppi. Harva mieshiihtäjä tunnustaisi suurelle mediajoukolle molemmilla kotimaisilla, että ”munat jäätyivät”, kuten urheilija sunnuntaina Kuusamon kovassa pakkasessa.

– Mihinkään sellaiseen en puutu. Lasten täytyy saada tehdä omat valintansa ja oppia niiden seuraukset sekä hyvässä että pahassa, Glenn Lindholm sanoo.