Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Tältä näyttävät parhaat kuvat maailman suurimman aktiivisen tulivuoren purkautumisesta

Mauna Loa alkoi purkautua maanantaina. Ällistyttävä näky on vetänyt luokseen uteliaita katsojia. Purkaus ei ainakana toistaiseksi uhkaa läheisiä asutuksia.

Maailman suurin aktiivinen tulivuori alkoi purkautua myöhään maanantaina Suomen aikaa. Viime kerran tulivuori syöksi laavaa 38 vuotta sitten.

Mauna Loan, maailman suurimman aktiivisen tulivuoren, purkaus jatkuu edelleen. Havaijilla sijaitseva tulivuori alkoi purkautua ensimmäistä kertaa 38 vuoteen myöhään maanantaina Suomen aikaa.

Asiantuntijoiden mukaan vuoren rinnettä pitkin valuva laava voisi peittää alleen Havaijin saaren itä- ja länsirannikkoja yhdistävän moottoritien jo tulevana viikonloppuna.

Hitaasti valuva laava on nyt vielä kilometrien päässä tiestä.

Purkaus on värjännyt koko maiseman punertavaksi. Kuva: Tim Wright / AOP

Uutistoimisto AP:n haastattelema Havaijin tulivuoriobservatorion tutkija Ken Hon sanoi keskiviikkona, että nykyisellä nopeudellaan laava voisi saavuttaa tien kahdessa päivässä. Hän kuitenkin pitää todennäköisenä, että asiassa kuluu pidempään.

Lähiseudun asukkaille purkaus ei toistaiseksi aiheuta vaaraa. Havaijin terveysviranomaiset ovat kuitenkin varoittaneet, että ilmanlaatu voi huonontua koska vain. Jos niin tapahtuu, paikallisia asukkaita ohjeistetaan pysyttelemään sisätiloissa.

Tulivuori kiinnostaa turisteja

AP:n mukaan tuhannet uteliaat ovat käyneet ihailemassa purkautuvaa maailman suurinta aktiivista tulivuorta sen läheisellä tiellä.

Tulivuoresta valuvat pitkät laavavirrat. Kuva: Bruce Omori / EPA

Mauna Loan lisäksi Havaijilla purkautuu tällä hetkellä myös pienempi Kilauea-tulivuori. Sen purkaus on jatkunut jo viime vuoden syyskuusta alkaen.

Yhteensä Havaijilla on peräti kuusi aktiivista tulivuorta.

Lähteet: CNN, AP