Finland

Tältä näytti, kun kansa rynnisti terasseille Helsingissä – Noelta kiteytti tunnelman: ”Tuntuu äärimmäisen hyvältä”

Osa Helsingin keskustan ravintoloiden terasseista avattiin maanantaina pitkän tauon jälkeen. Lämmin ja aurinkoinen sää houkutteli kansaa töiden jälkeen nautiskelemaan.

Iltapäiväaurinko helli maanantaina Helsinkiä, kun väki pääsi kuuden viikon ravintolasulun jälkeen viimein istumaan töiden jälkeisiä after workkeja. Täysin ennalleen ei olla vielä palattu, vaan ravintoloiden aukioloaikoja on edelleen rajattu.

Anniskeluravintolat saavat olla auki iltakuuteen ja alkoholin tarjoilun on loputtava kello 17. Osittain näistä rajoituksista johtuen useat helsinkiläisterassit pysyivät vielä maanantaina kiinni. Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö MaRa arvioi aikaisemmin, että nykyiset tiukat rajoitukset eivät mahdollista kannattavaa liiketoimintaa.

Ne Helsingin keskustan terassit, jotka olivat auenneet heti maanantaina, olivat täynnä iloisia ja hymyileviä ihmisiä, jotka olivat saapuneet nauttimaan kevään ensimmäisiä terassivirvokkeita. Ainakaan vielä maanantaina kello viiden valomerkki ei suurinta osaa haitannut.

– Ei se kello viiden valomerkki näin after workejä haittaa, mutta viikonloppuna se voi olla eri asia, tuumii Noelta Aurasmaa, joka kertoo haaveilleensa jo pitkään terassille pääsystä.

Terassikoira Mauno pysytteli vähäsanaisena, mutta hänen seurueestaan kuiskuteltiin, että Maunollakin oli jo kova ikävä terassille.­

Osa kansasta saapui terassille hetken mielenjohteesta, osa oli suunnitellut after workit heti, kun tieto ravintolarajoitusten purusta tuli tietoon. Kansa tuntui kaivanneen juuri terassille pääsyä.

– Pitkä viikonloppu on takana, se on helpointa tulla tasoittelemaan pientä krapulaa baariin, kun ei tarvitse käydä kaupasta itse hakemassa juomia, virnistää Ilppo Rissanen Lasipalatsin terassilla.

”Tuntuu äärimmäisen hyvältä”, totesi Noelta Aurasmaa Cafe Roasbergin terassilla Mikonkadulla.­

Sanna Laine ja Olli Era nauttivat keväisestä ilmasta ja kuohuviinistä ravintola Vlatavan terassilla. Olli toivoisi, että ravintolat voisivat pysyä auki myöhempään, sillä hänen mielestään kello viisi on vielä parasta juoma- ja ruoka-aikaa. Terassille päätettiin suunnata heti, kun tieto ravintoloiden aukeamisesta tuli.

Ilppo Rissanen nautti aurinkoisesta säästä Lasipalatsin terassilla.­

Äiti ja tytär duo Kaisu Vironen ja Kati Hämäläinen kertovat, että vielä aikainen valomerkki ei harmita, mutta he toivovat, että kesällä pääsisi iltaa istumaan hieman pidempään. He kertovat saapuneensa terassille hetken mielenjohteesta.

”Tästä se kesä alkaa!” totesi Sanna Laine Vltavan terassilla. Olli Era toivoo, että ravintolat saisivat olla pidempään auki.­

– En ollut yhtään tietoinen, että tänne tullaan mutta sitten löysin hänet täältä, naureskelee Virolainen nyökäten äitinsä suuntaan.

– Äiti löysi tänne, komppaa Hämäläinen iloisesti.

Tytär Kaisu Vironen ja äiti Kati Hämäläinen iloitsivat terassien avautumisesta Ravintola Kiilan terassilla.­

Football news:

Griezmann spoke with Hamilton and visited the Mercedes boxes at the Spanish Grand Prix
Barcelona feels that Neymar used it. He said that he wanted to return, but extended his contract with PSG (RAC1)
Aubameyang to the Arsenal fans: We wanted to give you something good. I am sorry that we could not
Atletico did not lose at the Camp Nou. Busquets' injury is the turning point of the match (and the championship race?)
Verratti injured his knee ligaments in PSG training. Participation in the Euro is still in question
Neymar's contract in one picture. Mbappe wants the same one
Manchester United would like to sign Bellingham in the summer, not Sancho. Borussia do not intend to sell Jude