Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Tämä Turkissa kiinniotetuista suomalaisista tiedetään

Turkkilaisen uutistoimiston mukaan kiinniottoon johti Tiktok-video, jossa nuori mies heitteli ja repi Turkin liiroja huvittuneen näköisenä.

Tiktok-video johti kahden suomalaisen pidätykseen Turkissa. Arkistokuva. Kuva:  AFP / Lehtikuva

Turkin poliisi kertoi viime viikolla ottaneensa kiinni kaksi suomalaista heidän sosiaalisessa mediassa julkaisun perusteella.

Lue lisää: Kaksi suomalaista otettu kiinni Turkissa some­postauksen takia

Ulkoministeriö ei kommentoi yksittäisiä henkilöitä koskevia asioita, eikä voi siksi vahvistaa tapausta Ilta-Sanomille.

– Konsulipalvelulain mukaisesti ulkoministeriö pyrkii avustamaan hätään joutuneita suomalaisia tai Suomessa pysyvästi asuvia henkilöitä. Vapautensa menettäneiden osalta ulkoministeriö ja edustusto pyrkii varmistamaan, että vapautensa menettänyt saa tarvitessaan tulkin ja oikeusavustajan, Ulkoministeriön viestinnästä kerrotaan.

Suomen suurlähetystö Ankarassa ei pystynyt vahvistamaan tietoa kiinniotosta STT:lle viime viikolla.

Ankaran poliisilaitos kertoi lyhyessä tiedotteessaan Twitterissä viime viikon keskiviikkona, että kiinniotetut olivat repineet Turkin liiroja sosiaalisen median julkaisussaan.

Henkilöt ovat Somalian Mogadishussa syntyneitä Suomen kansalaisia ja he olivat Turkissa EU:n Erasmus-opiskelijavaihdossa, tiedotteessa sanottiin.

Poliisi on tiedotteen mukaan aloittanut ”lailliset toimenpiteet”.

TURKKILAINEN DHA-uutistoimisto jakoi sivustollaan TikTok-videon, jonka se sanoi johtaneen kiinniottoon. Videolla nuori mies heittelee ja repii seteleitä huvittuneen näköisenä.

– Katso, katso, katso! Tämä ei ole rahaa, mies sanoo videolla englanniksi seteliä repien.

TikTok-käyttäjän profiilista video näyttää sittemmin poistuneen. Turkin poliisin mukaan video julkaistiin marraskuun 9. päivänä. Käyttäjän tilillä on myös suomenkielisiä videoita.

Hän julkaisi kaksi päivää sitten viimeisimmän videonsa, johon turkkilaiset TikTok-käyttäjät tai trollit kommentoivat rahan repimistä.

– Kuka sinä luulet olevasi? Et voi vain repiä meidän rahaamme?! Jos joku tekisi saman, sinä kutsuisit heitä rasisteiksi. Sinun pitäisi olla hienotunteinen, kommentoija kirjoitti.

TURKISSA kiinniotot somejulkaisujen takia eivät ole epätavallisia ja niistä voi jopa saada vankeutta. Uuden lain mukaan valheellisen tiedon levittämisestä voi saada jopa kolmen vuoden vankeustuomion.

Toistaiseksi ei ole selvää, mistä henkilöitä syytetään tai syytetäänkö vielä mistään. On myös mahdollista, että heidät karkotetaan pian Turkista, kuten kiinniotettujen ulkomaalaisten kohdalla usein on toimittu.