Tampereen uuden areenan onnellisin mies kello 18, puolta tuntia ennen avausottelun alkua, oli ehdottomasti liikennesuunnittelija, insinööri Teppo Hautala, 43. Mies oli yhtä hymyä areenan etupihalla ja kiitti vuolaasti kaikkia 13 000 pääsylipun ostajaa.

– Täysi kymppi sisään menijöille, kaupungin autoilijoille ja kaikille. Kaikki on sujunut loistavasti. Ensimmäisiä sisään menijöitä oli jo kello 15 ovilla, kun 15.30 avattiin.

– Sujuvina jonoina kaikki ovat menneet fiksusti sisään.

Vuolteenkatu ja osa Rautatienkatua oli suljettu areenan avajaisten takia. Hautala oli mukana liikennesuunnittelussa.

– Aloitin hommat 2,5 vuotta sitten. Kokonaisuus oli mittava. nyt on junaa, ratikkaa, autoa ja linja-autoa. Tästä kaikki muotoutuu hiljalleen, mutta näyttää hyvältä, Hautala sanoo.

Avauskiekon pudotti pääministeri Sanna Marin (sd).

– Arvovieraat ohjataan täysin toista reittiä. Minun tehtäväni on ollut suunnitella tätä massan kulkua, ja hyvältä tuntuu. Lipun ostanut ihminen on tärkeä, hän sanoo.

Ensimmäisiä kiekkofaneja – kuulemma Hyvinkäältä – saapui ovien eteen jo kello 12 ja heti klo 15 jälkeen alkoi muodostua pientä jonoa.

Ivan tarkasti koronapasseja kiekkointoilijoilta. Tunnelma oli katossa. JUHA VELI JOKINEN

Koronapassit esiin

Lukiolainen Ivan oli saanut tietää koronapassitarkastajien pestauksesta Facebookista ja päätti lähteä mukaan. Mies kysyy kohteliaasti näyttämään passit ja kehuu innokkaita ja ystävällisiä faneja.

– Yhden olen passittanut ulos ja satoja ja taas satoja koronapasseja olen tarkastanut. Hyvin on mennyt. Ihmisillä on ollut hyvä fiilis ja odottava tunnelma, hän sanoo.

Ovimies sanoo maistissa olevia olleen ennakoitua vähemmän. Yhtäkään ei viinan takia ollut käännytetty ovelta.

Seurue myy lippuja 50 euron hintaan A-katsomon edessä ja saa heti kaksi ostajaa.

– Meillä oli firman lippuja, ja noin kymmenen jätti tulematta. Myydään nyt ne pois ja pistetään osa tuotosta vaikka joulupataan, rakennusalan firmasta Jyväskylästä ollut seurue sanoi – ja kauppa kävi.

Pentti-isä ja tytär Sani suuntasivat iloisina uuteen halliin. JUHA VELI JOKINEN

Henna, Kati ja Marianne tulivat keskenään toimeen seurapoliittisista erimielisyyksistään huolimatta. JUHA VELI JOKINEN

Huippu fiilis!

Arvo, Jari, Mervi, Päivi ja Sirkka ovat tasapuolisesti Ilveksen ja Tapparan faneja, ja lopputulos on joko 2-1 tai 1-2 seuran väreistä riippuen. Isä-Pentti ja Sani-tytär odottavat jännityksellä elämystä.

– Tietysti Ilves on tärkein, mutta myös arkkitehtuuri ja wc-tilat: toimivatko ne, kun Hakametsässä eivät ikinä. Pelaavatko ravintolapalvelut, se on jännittävää.

Isä uskoo Ilveksen voittavan 0-6 ja tytär 3-5.

Tyttöporukka Henna, Kati ja Marianne ovat sovussa, vaikka eri linjoilla ovatkin seura-asioissa.

– Tänään on pääasia fiilis ja uuden upean areenan avaus, jännittää hyvällä tavalla, odottava olo, he sanovat.

Muusikko Seppo Tammilehto on kiekkomies ja kannattaa Tapparaa.

– Sävelsin aikoinaan kaikki Tapparan mainosmusat, ilolla odotan uuden hallin kokonaisuutta ja tunnelmaa, Tammilehto hymyilee.

Seppo Tammilehto oli yksi areenalle menijöistä. JUHA VELI JOKINEN