Tampereen kireä lehdistötilaisuus äityi vitsailuksi – näin Antti Pennanen kommentoi tähtipelaajansa tilannetta

Molemmat valmentajat olivat hyvällä tuulella ottelun jälkeen.

Antti Pennanen kommentoi ykköspuolustajansa peluutusta. Kuva:  Eriika Ahopelto / Aamulehti

Ilves löi Ässät SM-liigan puolivälieräottelussa keskiviikkoiltana lukemin 4–1 ja karkasi ottelusarjassa 2–1-johtoon.

Ilveksen voiton takuu oli tulinen avauserä, jossa se iski peräti kolme maalia. Ässät ei tuosta ryöpytyksestä enää toipunut, vaikka se olikin toisella ja kolmannella 20-minuuttisella hyökkäävämpi osapuoli.

Ottelun tilastoista löytyi mielenkiintoinen fakta: Ilveksen ykköspuolustaja Les Lancaster kellotti ottelussa peliaikaa vain 6.36. Lancaster pelasi toisessa ja kolmannessa erässä vain lyhyitä pätkiä ylivoimalla. Lukema oli selvästi vähiten Ilveksen alakerrasta.

Lancasterin peluutuksesta tivattiin Antti Pennaselta ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Pennaselta kysyttiin, halusiko tämä pitää kentällä puolustusorientoituneempia pelaajia.

– Vaikka niin, ”Pendo” kommentoi.

Molemmat koutsit olivat ottelun jälkeen hyvillä mielin.

Ässien päävalmentaja Karri Kivi ei vaikuttanut olevan tappiosta moksiskaan – päinvastoin.

Ässien ylivoimaa kehuttiin toimivaksi ja todettiin, että pudotuspeleissä erikoistilanteissa tulosta on saatava pöytään. Ässien pääkäskijä hymyili, nyökkäsi olevansa samaa mieltä ja heitti oman vastauksensa:

Yes, sir!

Tämän jälkeen Kivi makusteli toistaiseksi kotivoittojen siivittämää sarjaa ja sitä tosiasiaa, että Ässien on pakko voittaa ainakin yksi ottelu Tampereella, mikäli se haluaa jatkoon.

– En ole edes ajatellut tuota. Me mennään vain seuraavaa kohti. Eikös seuraava ole Porissa? On. Mennään se eka, Kivi herjasi.

Myös Ilveksen johtohahmo Antti Pennanen intoutui vitsailemaan.

Pennaselta kysyttiin, mitä Ilveksen pitää tehdä eri tavalla perjantaina, ettei se olisi yhtä jaloissa avauserässä kuin sarjan toisessa osaottelussa.

– Aletaan miettimään perjantaita huomenna. Ei tässä nyt kaikkea paljasteta. Mennään eri reittiä tai jotain semmosta, Pennanen heitti.