Timo Kangastie (kuvassa) aikoo ajaa sähköpotkulaudalla Utsjoelta Helsinkiin. Aatu Itkonen

Tamperelainen Timo Kangastie aikoo ajaa sähköpotkulaudalla Utsjoelta Helsinkiin neljässä päivässä . Ajomatkan on tarkoitus alkaa Utsjoelta torstaina 16 . heinäkuuta aamukahdeksalta . Perille Helsingin Hakaniemen torille Kangastien on määrä saapua 19 . heinäkuuta iltaseitsemän aikaan, eli noin neljän päivän päästä lähdöstä .

Reitti on liki läpileikkaus Suomesta eli 1300 kilometrin pituinen . Reitin varrella Kangastie kertoo pysähtyvänsä ainakin Sodankylässä, Oulussa ja kotikaupungissaan Tampereella .

Kangastien on tarkoitus ajaa kunnianhimoiset 300 kilometriä päivässä . Aikaa ei siis ole tuhlattavaksi, ja mies kertookin aikovansa nukkua vain kolme tuntia yössä .

– Idea on melko ex tempore ja lähti vitsistä, kertoo Kangastie ja naurahtaa .

Suunnitelmissa livelähetys

Kangastien mukaan ajomatkalle lähtee ystävä Aatu Itkonen, jonka on tarkoitus myös videoida koko ajomatka asuntoautosta käsin . Itkonen kertoo myös tekevänsä matkasta livelähetyksen Facebook - sivuille .

– Kuvaamisen lisäksi pyrin pitämään huolta, että Timolla on kaikki koko ajan hyvin, kertoo Itkonen .

Kangastie myöntää, että pitkä ajomatka saattaa käydä jaloille . Sen takia mukaan reissuun lähtee myös hieroja . Huoltoautona toimii asuntoauto, jossa koko Kangastien huoltotiimi matkustaa rinnalla mukana . Autossa on myös tarkoitus ladata sähköpotkulautoja, joita reissuun mukaan lähtee kuusi .

– Olen myös käynyt nostattamassa kuntoa ja nukkunut hyvin, ettei ennen reissua kerry univelkaa, kertoo Kangastie .

Suurimmaksi haasteeksi Kangastie mainitsee yksin ajamisen . Edes sää ei miestä huoleta, sillä mahdolliseen vesikeliin on varauduttu asianmukaisin varustein .

– Luulen, että reissu tulee olemaan enemmänkin henkisesti raskas kuin fyysisesti, kertoo Kangastie .

Asiasta uutisoi ensin Aamulehti.