Finland

Tartuntatilanne torstaina | Suomessa todettu nyt 7 131 koronavirustartuntaa, määrä kasvoi 14 tartunnalla – HS kertoo reaali­aikaiset tiedot koronaviruksen etenemisestä

Uusimmat tiedot lyhyesti

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan koko Suomessa on torstaihin mennessä todettu yhteensä 7 131 koronavirustartuntaa. Yhteensä uusia tartuntoja todettiin koko Suomessa 14, mikä on hieman enemmän kuin viime päivinä keskimäärin.

Uusista tartunnoista neljä todettiin Espoossa, kolme Helsingissä ja kaksi Vantaalla. Hyvinkäällä todettiin kaksi tartuntaa ja Salossa yksi.

Loput kaksi tartuntaa raportoitiin kunnissa, joissa tartuntojen kokonaismäärä koko epidemian ajalta jää alle viiteen. THL ei julkista alle viiden tapauksen kuntia.

Sairaalahoito- ja kuolemantapaustietoja THL julkaisee seuraavan kerran juhannuksen jälkeisenä maanantaina. Keskiviikkoon mennessä koronaviruksen aiheuttamia kuolemia oli raportoitu Suomessa 326.

Tarkempia tietoja Suomen ja maailman tilanteesta löytyy alla olevista, yleensä kerran päivässä päivittyvistä grafiikoista. Suomen osalta tartuntatiedot päivittyvät yleensä puoliltapäivin ja sairaalahoitoa ja kuolemia koskevat tiedot iltapäivällä.

Ulkomaita koskevat tartunta- ja kuolematiedot päivittyvät tietokantaan yleensä yön aikana. HS:n grafiikat kertovat nyt entistä tarkemmin siitä, mihin suuntaan tilanne kussakin maassa on kehittymässä. Kaikista maista kerrotaan nyt tuoreimpien seitsemän päivän luvut, joita verrataan niitä edeltävien päivien lukuihin.

Tiedot saattavat päivittyä tietokantoihin myös takautuvasti, kun uusia testituloksia valmistuu tai virheellisiä raportteja korjataan.

Tartuntatilanne Suomessa

Alla oleva grafiikka kertoo, miltä Suomen tartuntatilanne näyttää tällä hetkellä THL:n tartuntatautirekisterin tietojen mukaan. Tartunnat kirjataan rekisteriin näytteenottopäivälle. Koska näytteiden valmistumisessa ja kirjaamisessa kestää yleensä 2–4 päivää, viimeisimpien päivien luvut tulevat vielä muuttumaan.

Etenkään epidemian alkuvaiheessa kaikkia koronavirusepäiltyjä ei testattu, joten varmistettujen tartuntojen määrä ei kuvaa täysin tarkasti sitä, kuinka paljon tartuntoja todella on ollut.

Testauskapasiteettia on keväällä saatu reilusti nostettua. Tavoite Suomessa olisi testata kaikki oireilevat ihmiset.

Kunnittain tartuntatilanne näyttää tällä hetkellä tältä. THL ei julkaise tietoja kunnista, joissa tartuntoja ei ole ollenkaan tai tartuntoja on vähemmän kuin viisi.

Ilmaantuvuus-välilehdellä tartunnat on suhteutettu väestön määrään. Luvut kertovat, kuinka monta tapausta kussakin kunnassa olisi, jos jokaisessa kunnassa olisi 100 000 asukasta.

Sairaanhoitopiireittäin tartuntatilanne näyttää Suomessa tältä:

Varmennettujen tartuntojen ikäjakauma näyttää Suomessa THL:n mukaan tällä hetkellä tältä:

Tehtyjen koronavirustestien määrän kehityksen Suomessa THL:n tietojen perusteella näet tästä:

Oirehtivien määrän kehitystä voi tarkastella alla olevasta grafiikasta. Se näyttää niiden Omaolo-palveluun vastanneiden määrän, joita on kehotettu kääntymään terveydenhuollon puoleen mahdollisen koronavirustartunnan takia.

Sairaalahoidossa olevat Suomessa

Alla olevat grafiikat kertovat sairaalahoidossa olevien määrän kehityksessä Suomessa päivittäin ja alueittain. THL tiedottaa uusimmat luvut joka päivä iltapäivällä:

Seuraavan grafiikan avulla voit tarkastella tilannetta Pohjoismaissa. Ilmaantuvuus-välilehdellä sairaalahoito- ja kuolematiedot on suhteutettu väestön määrään. Luvut kertovat, kuinka monta tapausta kussakin maassa on 100 000 asukasta kohti.

Kuolleet Suomessa

THL tiedottaa koronaviruksen aiheuttamista kuolemantapauksista iltapäivisin. Kuolemien osalta tilanne näyttää Suomessa nyt tältä:

Koronaviruksen sosiaalisia vaikutuksia

Suomen avautuminen näkyy ihmisten rahankäytössä. Esimerkiksi Osuuspankin maksukorttitietojen mukaan polttoaineen ostaminen kortilla on jo alkuvuoden tasolla.

Vuoden takaisiin lukuihin ei tosin vielä päästä. Nordean korttitietojen perusteella polttoaineeseen käytettiin viikolla 23 yhä noin 25 prosenttia vähemmän rahaa kuin vuosi sitten.

Nordean tietojen perusteella erityisesti kulutus ravintoloissa on elpynyt kovaa vauhtia. Kevään aikana rahaa käytettiin ravintoloissa monella viikolla yli 60 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Viikolla 23 kulutus ravintoloissa oli enää reilut 30 prosenttia vähäisempää kuin vuosi sitten.

Tilanne maailmalla

Alla oleva graafi näyttää, miten tartuntojen päivittäinen määrä suhteessa väkilukuun on kehittynyt eri maissa tuhannesta tartunnasta lähtien.

Maan nimeä napauttamalla voit piilottaa ja lisätä käyriä takaisin näkyviin. Voit myös lisätä haluamasi maan grafiikkaan grafiikan alapuolella olevasta valikosta.

Alla oleva graafi näyttää, miten kuolemantapaukset ovat lisääntyneet eri maissa kunkin maan kymmenennestä kuolemasta lähtien.

Maan nimeä napauttamalla voit piilottaa ja lisätä käyriä takaisin näkyviin. Voit myös lisätä haluamasi maan grafiikkaan grafiikan alapuolella olevasta valikosta.

Alla olevasta grafiikasta voit tutkia tartunnan saaneiden ja kuolleiden absoluuttisia määriä. Voit vaihtaa näiden kahden välillä grafiikan alla.

Tässäkin voit myös nostaa esiin tai piilottaa haluamiesi maiden tietoja. Grafiikan asteikko on logaritminen. Se tarkoittaa tässä, että yksi askelväli y-akselilla merkitsee tartuntojen määrän kymmenkertaistumista.

Alla olevasta kokonaisuudesta voit tarkastella Suomen, Euroopan tai koko maailman ajantasaista tartuntatilannetta ja kuolemien määrää valitsemalla ylävalikosta haluamasi tiedot. Tänään raportoidut ulkomaita koskevat tiedot päivittyvät tietokantaan ensi yön aikana. Suomen osalta tartuntatiedot päivittyvät yleensä puoliltapäivin ja kuolemia koskevat tiedot iltapäivällä.

Oireet Suomessa

HS:n ja teknologiayhtiö Futuricen kehittämä tautioireiden seurantapalvelu Oiretutka kertoo, missä päin Suomea on raportoitu koronaepäilyistä. Alla olevasta karttavisualisoinnista käyvät ilmi ne kunnat, joissa eri oireita on eniten. Yksittäisen kunnan lisätietoja saa klikkaamalla palloa tai valitsemalla kunnan nimen alasvetovalikosta.

Kyselyyn voi vastata anonyymisti alla. Myös oireettomien toivotaan vastaavan.

Football news:

Aitor Karanka: If there is a team that can win back against Manchester City, it is real
Juventus and Atletico have started talks about the transfer of Lacazette. Inter are also Interested in him
Rangnik agreed to take charge of Milan from the 2020/21 season. He can also take the post of sports Director
Ocampos did everything for the victory of Sevilla: first he scored, and then he put on a goalie's Jersey and in the 101st minute dragged the kick of the goalkeeper Eibar
Pizarro finished his career as a player. Werder's players cradled him in their arms after the match
Aitor Karanka: When Real Madrid wins, they always talk about the referees
Gendusa two weeks training with Arsenal according to the decision of Arteta. Londoners can sell it